Philipsen wil doorgroeien: 'Ander programma, minder chocolade' Algemeen nieuws

Philipsen wil doorgroeien: 'Ander programma, minder chocolade'

Door Tom van der Salm 23 januari 2020 | 17:10


Jasper Philipsen begint zijn seizoen net zoals vorig jaar overtuigend in Australië. De zege die hij vorig jaar haalde ontbreekt nog, maar hij zat er al enkele keren kort bij. 'Dit seizoen wil ik ook goed zijn in de Vlaamse klassiekers en voor overwinningen gaan, vorig jaar was de koek al vrij vroeg op.'

Philipsen maakte afgelopen jaargang een fout die veel nieuwe profs maken, zo legt hij uit aan Het Nieuwsblad. 'Ik wou te graag, zei overal ja op. Dan vroegen ze of ik mee wou doen aan Strade Bianche: 'Ja, zet me er maar op. Op TV ziet dat er wel mooi uit.' De ploeg wou me ervaring op laten doen, maar het werd een beetje teveel van het goede.' Dit seizoen schrapt de 21-jarige Belg onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en Parijs-Roubaix van zijn programma.

Een andere factor waar de renner van UAE-Team Emirates meer rekening mee wil houden is zijn vetpercentage. 'Afgelopen voorjaar stond ik een beetje te vet. Ik ben wel wat gevoelig voor chocolade, met name op rustdagen.' Om dit euvel te beheersen, is Philipsen gaan samenwerken met de diëtiste van de ploeg. Het talent geeft aan dat hij echter ook niet té gespierd wil worden. 'Jongens als André Greipel en Fabio Jakobsen zijn heel gespierd, maar het is geen vereiste. Kijk naar Elia Viviani, dat is geen superbrede gast, maar wel één van de snelste ter wereld.' (foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws