De Jongh: ‘Op de rollen kijkt Simmons naar de finales van Parijs-Roubaix’ Algemeen nieuws

De Jongh: ‘Op de rollen kijkt Simmons naar de finales van Parijs-Roubaix’

Door Wilbert van der Velde 24 januari 2020 | 16:50


Met de achttienjarige Amerikaan Quin Simmons is er weer een extreem talent de WorldTour binnengedrongen. Gaat hij net zoals Remco Evenepoel en Tadej Pogacar meteen in de grote koersen presteren of heeft hij wat extra tijd nodig? Hij maakte alvast een goede indruk tijdens zijn eerste trainingskamp met Trek-Segafredo.

‘Quinn was inderdaad heel goed op stage. Hij staat er goed voor, want hij heeft deze winter heel veel getraind en hij kijkt uit naar zijn debuut eind deze maand in de Challenge Mallorca’, aldus Steven de Jongh tegen Sporza. De Nederlander wil Simmons echter niet vergelijken met Evenepoel. ‘Wat Remco gedaan heeft, is erg bijzonder. Ik denk niet dat er elk jaar zo'n renner zal opstaan. Voor ons zou het heel leuk zijn. Maar een iets minder snelle ontwikkeling en daarna potten breken, dat is ook goed.’

Als er een wedstrijd is die Simmons ooit zou willen winnen, dan is het wel Parijs-Roubaix. Voor wat afleiding, tijdens de saaiere uren op de rollen, went hij zich dan ook tot de Franse keienklassieker. ‘Tijdens trainingen op de rollen kijkt hij naar de finales van Parijs-Roubaix’, vertelt de Jongh. Of we Simmons dit jaar al in de 'Hel van het Noorden' gaan zien, is nog maar de vraag volgens de ploegleider. Hij is immers net nieuw op WorldTour-niveau en zal zich moeten bewijzen. ‘Het is nu nog te vroeg om te zeggen dat hij de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix zal rijden, maar in koersen zoals de GP Denain, Nokere Koerse, de GP Samyn of Kuurne-Brussel-Kuurne kan hij zich zeker tonen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws