Ciccone wil leren van weifelende Nibali: ‘Zie mijzelf niet als een leraar’ Algemeen nieuws

Ciccone wil leren van weifelende Nibali: ‘Zie mijzelf niet als een leraar’

Door Wilbert van der Velde 24 januari 2020 | 18:40


Vincenzo Nibali en Giulio Ciccone reden allebei een geweldige Giro d’Italia in 2019. De een voor het klassement, de andere voor ritzeges en de bergtrui. Waar de twee renners vorig seizoen los van elkaar de koersen in Italië kleurden, zullen ze dat in 2020 samen bij Trek-Segafredo gaan doen. Ciccone hoopt alvast veel te leren van de 'Haai van Messina', zegt hij in een dubbelinterview met Nibali tegen Tuttobiciweb.

‘Ik denk dat ik veel van Vincenzo kan leren, zoals het toewerken naar topvorm en het omgaan met de druk in een grote ronde. Daarnaast kan hij mij tips geven op het gebied van tijdrijden’, refereert de jonge Italiaan naar zijn zwakke punt. Nibali wil de jongere Italiaan graag helpen, maar houdt de verwachtingen laag. ‘Ik hoop dat ik hem iets waardevols bij kan brengen. Alleen zie ik mijzelf niet als een geweldige leraar, maar ik denk dat Giulio door te observeren wel wat van mij kan leren.’ 

In het interview gaan beide renners ook dieper in op hun doelen van het seizoen, die qua wedstrijden nagenoeg hetzelfde zijn, maar wat betreft rol erg verschilt. ‘Het winnen van de Giro met Vincenzo en een oproep ontvangen voor de Olympische Spelen’, vertelt Ciccone. Nibali vult aan: ‘Mijn seizoen is geslaagd als ik de Olympische wegrit win.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws