Sagan en Kreuziger willen Oost-Europese wegen verbeteren: 'Levens redden' Algemeen nieuws

Sagan en Kreuziger willen Oost-Europese wegen verbeteren: 'Levens redden'

Door Tom van der Salm 27 januari 2020 | 18:45


Peter Sagan en Roman Kreuziger waren jarenlang ploegmaten bij Liquigas en Tinkoff, waar ze furore maakten als jonge renners. Nu de beide heren wat ouder zijn, voelen ze zich verantwoordelijk om de wegen in hun thuislanden Slowakije en Tsjechië te verbeteren. 

Kreuziger geeft in gesprek met WeSportFr aan dat hij zich als profrenner verantwoordelijk voelt voor de recreatieve fietser. 'Ik, Sagan en Jaroslav Kulhavy (Tsjechische mountainbiker die goud behaalde op de Olympische Spelen van Londen in 2012) zijn bezig met een project om automobilisten bewust te maken van het feit dat ze anderhalve meter afstand moeten bij het passeren van een fietser. Dit kan veel levens redden.'

De Tsjechische klimmer van Team NTT zegt dat Sagan en hij goede vrienden zijn, en dat ze beide de fietscultuur in hun geboorteland stimuleren. 'Fietsen behoort nu tot de populairste sporten. Mensen realiseren zich mede door hun rolmodellen dat fietsen leuk, geldbesparend en mooi kan zijn. Ik vind het heel gaaf dat ik als prof jonge mensen kan helpen om zichzelf te ontwikkelen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws