Pieters maakt van Tokio hoofddoel: 'Dankbaar voor kansen bij Boels-Dolmans' Algemeen nieuws

Pieters maakt van Tokio hoofddoel: 'Dankbaar voor kansen bij Boels-Dolmans'

Door Lex Kersten 28 januari 2020 | 17:54


Amy Pieters werd dit seizoen Europees kampioen op de weg in Alkmaar, waarmee ze haar hoogtepunt van het seizoen beleefde. Daarnaast behaalde ze top-10 plaatsen in klassiekers als Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. De Olympische Spelen in Tokio is het hoofddoel voor aankomend jaar, waar ze niet wil vlammen op de weg, maar op de baan.

Pieters geeft bij Cyclingnews aan dat het een succesvol seizoen is geweest. 'Ik kan niet klagen. Het begon heel goed op de baan en ik werd daar wereldkampioen. Daarna nog het Europees kampioenschap op de weg en wereldkampioen met de Mixed Relay. Ik hoop dat ik in 2020 weer zo goed zal zijn, ook in de klassiekers.' Op de weg heeft ze geen speciaal doel voor dit jaar en wacht ze af waar ze kan worden ingezet en richt ze zich niet op één race.

Maar het hoofddoel van dit jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio. Daar wil ze samen met Kirsten Wild voor goud gaan op de koppelkoers. Ze is haar ploeg Boels-Dolmans dankbaar dat ze de kansen krijgt om zich op meerdere disciplines te richten. 'Voor mij is het ook goed om te schakelen tussen meerdere onderdelen. De winter is te lang als ik mij alleen op de weg focus. Het is teveel training en je racet nooit. Ik ben blij dat het team mij hierin steunt en dat ik mij ook goed kan voorbereiden op de Olympische Spelen.' (Foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws