Sagan blij met jonge renners als Evenepoel: 'Maar hij is niet mijn vervanger' Algemeen nieuws

Sagan blij met jonge renners als Evenepoel: 'Maar hij is niet mijn vervanger'

Door Lex Kersten 28 januari 2020 | 18:42


Peter Sagan rijdt momenteel in de Vuelta a San Juan, maar weet met een vijfde en zesde plaats nog geen grootse uitslagen neer te zetten. Daarmee gaat hij door waar hij in 2019 gebleven was, alhoewel hij nog wel een etappe en de groene trui in de Tour de France won. In de Spaanse krant Marca werpt hij een blik op het nieuwe wielrennen, met een sterke generatie.

De inmiddels 30-jarige Slowaak rijdt in Argentinië tegen een nieuwe generatie renners als Julian Alaphilippe en nog jonger, Remco Evenepoel. Ondanks dat de Fransman helaas moest afstappen vanwege maagproblemen, is Sagan blij met de nieuwe generatie. 'Zij leren mij hoe belangrijk het is om je goed voor te bereiden, omdat je niet meer kan winnen van januari tot december. Eerst had je ook maar één renner per ploeg die meedeed om de overwinning, nu is er veel meer spanning en dat het maakt het soms moeilijk. Maar de motivatie om te winnen is er nog steeds en daarom blijf ik nog wielrenner.'

Sagan geeft aan dat de nieuwe generatie ervoor zorgt dat het niveau snel stijgt en ziet in Evenepoel een groot talent. 'Remco is enorm sterk en een geweldig renner. Maar hij is niet mijn vervanger, want als hij wint, zal het op zijn eigen manier zijn.' Ook in de Giro komt Sagan de Belg van Deceuninck-Quick-Step tegen, maar zal hij meer te maken krijgen met Fabio Jakobsen, als sprinter van de ploeg. (Foto: Sirotti, 2019) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws