[Update] Monti kondigt einde opleidingsploeg aan, maar wil in 2021 alsnog beginnen Algemeen nieuws

[Update] Monti kondigt einde opleidingsploeg aan, maar wil in 2021 alsnog beginnen

Door Tom van der Salm 13 februari 2020 | 17:30


(29 januari) Patrick Lefevere heeft de samenwerking tussen Deceuninck-Quick-Step en het continentale Team Monti al na drie maanden stop gezet. In Het Laatste Nieuws voert de ploegbaas van Deceuninck de financiën aan als reden, maar Monti vraagt om geduld. 

Volgens Lefevere is Team Monti de financiële verplichtingen niet nagekomen. Deceuninck-Quick-Step verzorgde in de afgelopen periode de kleding, fietsen en andere benodigheden van de Italiaanse ploeg, die als academy voor de WorldTour zou gelden. 'De overeenkomst was dat ik de bestellingen zou plaatsen en dat de facturen daarna zouden worden terugbetaald. Ik heb ondertussen een paar honderdduizend euro aan materiaal besteld, maar er is nog geen enkele factuur betaald.'

Dat kan niet langer, stelt Lefevere. 'Ik vind het ook wel triest voor de renners die bij Monti hebben getekend, in de overtuiging dat ze voor de opleidingsploeg van Deceuninck-Quick.Step reden. We zijn eind januari en het is niet zeker dat ze kunnen koersen. Ze hebben nog niet eens hun koersuitrusting. Dit is een valse start en ik houd niet van een valse start. Van mij mag de ploeg gerust verderdoen. Maar dan zal het zonder de logo’s van mijn ploeg zijn. Ik wil niet dat ze daar misbruik van maken.'

Monti: 'Ik heb aangegeven dat ik problemen had'

Volgens Tony Monti heeft Lefevere het bij het verkeerde eind. 'Ik ben ontzet. Ik heb aangegeven dat ik problemen had, maar dat ik alles zou repareren. Ik vraag alleen om wat geduld, maar in plaats daarvan wordt mijn eerlijkheid door de media slecht uitgelegd. Ik heb Lefevere met de hand op mijn hart gevraagd of hij de droom van zeventien jongens niet wilde smoren. Ik heb nog een paar dagen nodig en hoef sowieso pas op 10 februari de eerste lonen te betalen', zo vertelt hij aan Tutto Bici.

Update - 13 februari (17.30 uur): Monti trekt stekker uit ploeg

Tony Monti heeft een definitief einde gemaakt aan de continentale formatie die aanvankelijk als opleidingsformatie van Deceuninck-Quick-Step zou dienen. Patrick Lefevere stopte enkele weken geleden al de financiering vanuit de World Tour-ploeg, omdat Monti zijn betalingen niet nakwam.

Monti openbaarde via Facebook een statement en gaf aan in 2021 alsnog te willen starten met een continentale wielerformatie. 'Ik neem een jaar sabbatical om opnieuw te kunnen beginnen in 2021. Ik weet dat veel mensen mij zullen aanvallen, maar ze krijgen mij niet klein.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws