Evenepoel negeert Ganna als concurrent: 'Verschil in gewicht te groot' Algemeen nieuws

Evenepoel negeert Ganna als concurrent: 'Verschil in gewicht te groot'

Door Bram van der Ploeg 30 januari 2020 | 11:17


Remco Evenepoel is er niet bang voor dat Filippo Ganna hem pijn gaat doen in de Vuelta a San Juan. De Italiaan van Team INEOS staat na vier etappes tweede, maar Evenepoel kijkt toch vooral naar nummer drie Oscar Sevilla.

Donderdag volgt in de vijfde etappe een eerste serieuze bergrit. Op de Alto Colorado maakt Evenepoel zich om Ganna geen zorgen. 'Het is een serieuze klim hé. Ik sprak onder de koers met hem. Hij weegt meer dan twintig kilogram meer dan mij. Ik zit rond de 63 kilo en hij rond de 84. Ik denk dat het verschil in gewicht net iets te groot is. Als er op het einde gekoerst wordt onder de echte klimmers zal het voor hem toch heel zwaar worden. Oké, Ganna is niet de eerste de beste, maar ik zal hem niet uit het oog verliezen.'

Sevilla: 'Ik zou vader Evenepoel kunnen zijn'

De 43-jarige Sevilla zal het ongetwijfeld graag horen dat Evenepoel hem ziet als concurrent. De routinier staat op 1.09 minuten van de Belg in het klassement, maar geeft zich nog niet gewonnen. 'Evenepoel is heel sterk. Hij is een ongelofelijk talent. Hij heeft in de tijdrit bewezen wat voor grote kampioen hij is. Ondanks zijn leeftijd. Ik zou met mijn 43 jaar bij manier van spreken zijn vader kunnen zijn. Maar net dat gegeven motiveert me om vrijdag volop de strijd aan te gaan op Alto Colorado. Daar kennen we de eindwinnaar van de Ronde van San Juan', zo stelt hij bij ESPN. (foto: Sirotti 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws