Van der Poel mogelijk in laatste MTB-jaar: 'Dan heb ik alles afgevinkt' Algemeen nieuws

Van der Poel mogelijk in laatste MTB-jaar: 'Dan heb ik alles afgevinkt'

Door Bram van der Ploeg 31 januari 2020 | 09:12


Mathieu van der Poel is mogelijk bezig aan zijn laatste jaar op de mountainbike, zo stelt de Nederlander in een podcast van In het Wiel van enkele weken geleden. Als 2020 succesvol wordt, heeft hij mogelijk alles 'afgevinkt'. 

'Ik geef eerlijk toe dat ik in het mountainbiken veel meer plezier vind dan in het klassieke wielrennen. Dat past gewoon beter bij mij, qua plezierfactor. Voor mij staat die eerste wereldbekeroverwinning op de MTB ook wel hoog aangeschreven, omdat ik er bijna drie jaar over heb gedaan om Nino Schurter te kloppen. Dat was voor mij nog niet vaak voorgekomen, dat iemand drie jaar beter was dan ik. Frustrerend was het niet echt, maar het werd wel tijd dat het eens lukte', aldus Van der Poel.

In 2020 mikt hij vol op de Olympische Spelen en hij pakt ook het WK mee. De weg zal daarna een steeds grotere rol gaan spelen. 'De combinatie weg-mountainbike is niet echt mogelijk als je echt grote rondes wil gaan rijden. Ik weet hoe specifiek ik mezelf moet voorbereiden. Misschien is dit wel mijn laatste jaar op de mountainbike, ja. Ik heb altijd wel gezegd dat de Olympische Spelen de afsluiter zouden kunnen zijn, maar dat wil ik nu nog niet definitief zeggen.'

Van der Poel: Wereldtitel en Olympisch kampioen op mountainbike

Dat komt mede door het wensenlijstje van Van der Poel. 'Vanuit de ploeg denk ik dat ze graag zouden zien dat ik het blijf doen, omdat ze mij kennen en weten dat ik dat nodig heb. Als het gaat, ben ik de eerste die "graag" zegt. Maar je moet ook keuzes maken en ik heb in het mountainbiken nog twee grote doelen. Ooit zou ik graag wereld- en Olympisch kampioen worden. Dan is het mountainbiken geslaagd en heb ik alles afgevinkt. Dat geldt ook voor de cross, ik hoef niet tien keer de Superprestige te winnen.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws