Dumoulin ziet 'ambitieuze honger' en bewijzingsdrang verstoord worden Algemeen nieuws

Dumoulin ziet 'ambitieuze honger' en bewijzingsdrang verstoord worden

Door Jannick van der Hooft 04 februari 2020 | 13:05


Tom Dumoulin had in de Ronde van Valencia voor het eerst sinds de Criterium du Dauphiné van vorig jaar weer een rugnummer op kunnen spelden, maar zag die wens in rook opgaan wegens ziekte. Pijnlijk, want hij had zojuist met De Telegraaf gesproken over zijn 'ambitieuze honger om weer topwielrenner te zijn'.

Die honger was Dumoulin in zijn laatste jaar bij Sunweb namelijk volledig kwijtgeraakt: 'Alleen winnen leek nog maar te tellen. Komend voorjaar ga ik weer een beetje als een nobody mijn eerste koersen rijden.' Dat stemt hem tevreden: 'Ik mag mezelf weer laten zien wat ik kan. Die uitdaging, dat vind ik mooi.' Dat moment leek in Valencia te komen, maar dat wordt nu dus uitgesteld.

Dumoulin verwerkt tegenslagen: 'Af en toe moet je op je plek gezet worden'

Het is voor Dumoulin de eerste tegenslag in het 'tweede deel van zijn carrière', zoals hij de periode bij Jumbo-Visma noemt. Het is afwachten hoe Dumoulin daarmee omgaat, bij zijn blessure afgelopen jaar in ieder geval positief: 'Af en toe moet je eens terug op je plek worden gezet. Dan ga je de mooie dingen aan het bestaan beseffen.' Nu die realisatie terug is bij de klassementsrenner denkt hij zich weer te kunnen tonen: 'Het mentale aspect is heel belangrijk. Twijfels mogen nooit in de weg staan.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws