Riis biedt Tour de France excuses aan in e-mail: 'Stap in goede richting' Algemeen nieuws

Riis biedt Tour de France excuses aan in e-mail: 'Stap in goede richting'

Door Bram van der Ploeg 05 februari 2020 | 11:13


Bjarne Riis doet er alles aan om zijn besmeurde imago achter zich te laten. De Deense ploegbaas van NTT heeft sorry gezegd voor zijn dopingverleden tegenover Christian Prudhomme

Riis deed dat omdat zijn terugkeer in het peloton als manager niet was overlegd met de ASO, onder meer organisator van de Tour de France. 'Ik hoorde een paar weken geleden dat Riis weer deel uitmaakt van een wielerploeg. De ASO was niet betrokken bij die beslissing. Maandag heb ik een e-mail van hem gehad, waarin hij zegt dat hij spijt heeft van wat er is gebeurd, wat hij heeft gezegd en hoe hij is omgegaan met zijn gele trui', aldus Prudhomme, zo citeert NU Sport.

Prudhomme is een felle tegenstander van oud-dopinggebruikers in de wielersport. We kennen allemaal de maatregelen die hij nam tegenover Lance Armstrong, maar ook bijvoorbeeld Alberto Contador en Floyd Landis kunnen erover meepraten. Hij toont nu wel goede wil door de excuses van Riis te accepteren. 'Hoewel je het verleden niet kunt vergeten, ben ik er blij mee. Dit is een stap in de goede richting.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws