Groenewegen moet eigen fout herstellen: 'Inhaalrace was mijn eigen schuld' Algemeen nieuws

Groenewegen moet eigen fout herstellen: 'Inhaalrace was mijn eigen schuld'

Door Bram van der Ploeg 06 februari 2020 | 11:04


Nadat Dylan Groenewegen de winst in de eerste etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam schreef, heeft hij op zijn eigen wijze, dus vol branie, in het Flashinterview laten weten dat zijn werk in Valencia nog niet gedaan is.

De sprinter van Team Jumbo-Visma is degene die de UCI-punten moet grijpen in Valencia. Dat was al zo, maar nu zijn mede-kopman Tom Dumoulin afwezig is door ziekte, ligt alle druk op de schouders van Groenewegen. 'Ik ben heel erg blij met deze zege, en vooral met al het werk dat mijn team heeft gedaan om te zorgen dat ik hem kon pakken.'

Daarnaast is Groenewegen niet van mening dat zijn werk in de Spaanse ronde er al op zit, nadat hij landgenoot Fabio Jakobsen klopte. 'Dit is mijn derde overwinning in de Ronde van Valencia. Ik ga proberen nog meer te winnen en ik denk dat ik er zeker nog een paar moet kunnen pakken.' Door zijn overwinning start de Nederlander donderdag in de leiderstrui.

Groenewegen: 'Ik had de ruimte om te sprinten'

Bij de NOS gaat Groenewegen nog in op de manier waarop zijn zege tot stand kwam. 'Ik zat wat te ver, en dat was mijn eigen schuld. We moeten nog een beetje op elkaar ingespeeld raken, en ik had wat meer aanwijzingen moeten geven in de finale. Maar het ging heel goed en ik had de ruimte om te sprinten. Dan weet ik dat ik heel ver kan komen. Het was een redelijke inhaalrace, maar hoe je uiteindelijk wint is niet belangrijk.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws