Van der Poel krijgt lofzang van Contador: 'Hij is een beetje zoals Messi' Algemeen nieuws

Van der Poel krijgt lofzang van Contador: 'Hij is een beetje zoals Messi'

Door Bram van der Ploeg 06 februari 2020 | 13:25


Alberto Contador is lovend over Mathieu van der Poel. De Spaanse wielerlegende stelt in gesprek met Wielerflits dat de mensen vooral moeten genieten van de Nederlander, die in zijn ogen iets ongelofelijks presteert.

'Van der Poel is een beetje zoals Lionel Messi. Waarom? Je hoeft niet per se fan te zijn van FC Barcelona, maar als je de kans krijgt ga je wel naar Barcelona om Messi te zien spelen. Hoe klein de wedstrijd ook is; mensen kijken naar wielrennen als Van der Poel meedoet. Dat is geweldig', aldus Contador.

Op de vraag of Van der Poel ooit de Tour de France kan winnen, reageert El Pistolero fel: 'We zijn veel te veel bezig met de vraag of iemand de Tour kan winnen. Neem Peter Sagan; "wat als hij gewicht verliest?" Nee, Peter Sagan is Peter Sagan. Hij kan een sprint nog winnen als hij uit zijn klikpedaal schiet en Van der Poel kan een sprintend peloton op vijf seconden rijden. De renner die tweede wordt achter Van der Poel, viert het als een overwinning. We moeten beseffen dat ze iets ongelofelijks doen en dat we moeten genieten van hun prestaties en progressie.' (foto: Sirotti 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
6 Feb 2020 om 17:21

Mooi gezegd van Contador. Dankzij renners als Sagan en v.d. Poel is wielrennen het hele jaar door leuk en spannend om te zien.

Reageer


Meer nieuws