[Update] Operatie Foss geslaagd; Noor wil begin april terugkeren Algemeen nieuws

[Update] Operatie Foss geslaagd; Noor wil begin april terugkeren

Door Tom van der Salm 14 februari 2020 | 19:20


(6 februari 2020) Tobias Foss heeft bij een val in de Ronde van Valencia naar alle waarschijnlijkheid zijn sleutelbeen gebroken. Dat meldt zijn ploeg Jumbo-Visma op Twitter. De Noor kwam hard in aanraking met het asfalt op zes kilometer van de finish, waarna hij zijn weg niet meer kon vervolgen. 

Voor de meest recente winnaar van de Tour d'Avenir loopt zijn debuut voor de Nederlandse formatie op deze manier uit op een fiasco. Foss kreeg na het afhaken van Tom Dumoulin juist een vrije rol in de Spaanse rittenkoers, waar hij zich voor het eerst kon meten met wereldtoppers als Alejandro Valverde en Tadej Pogacar. Die laatste won de rit van vandaag.

Foss heeft later deze maand de Ruta del Sol op zijn programma staan, maar de kans dat hij hier daadwerkelijk aan de start kan verschijnen is klein. In het verdere verloop van het jaar heeft de jonge Noor onder meer de Rondes van Romandië en Zwitserland op zijn programma staan, terwijl hij in de Ronde van Hongarije voor zijn eigen kans mag gaan. 

Update - 6 februari 2020 (19.48 uur): Foss breekt inderdaad sleutelbeen

Jumbo-Visma heeft op haar Twitter bekendgemaakt dat Tobias Foss inderdaad zijn sleutelbeen heeft gebroken. De Noor zal spoedig geopereerd worden in Nederland. Het team wenst haar kersverse aanwinst een spoedig herstel. 

Update II - 14 februari 2020 (19.20 uur): Operatie Foss goed gegaan

Tobias Foss heeft de operatie aan zijn sleutelbeen succesvol doorstaan. De Noor brak het bot in de Ronde van Valencia en staat nog voor een revalidatie, maar denkt al voorzichtig aan de toekomst. Op zijn Instagram laat hij weten dat hij begin april terug in koers wil keren in de Circuit Cycliste Sarthe. 'De operatie is goed gegaan, ik heb niet veel pijn.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws