AG2R in de lappenmand: Polsbreuk Gallopin, bekkenkneuzing Naesen Algemeen nieuws

AG2R in de lappenmand: Polsbreuk Gallopin, bekkenkneuzing Naesen

Door Tom van der Salm 06 februari 2020 | 20:30


AG2R La Mondiale zal de tweede etappe van de Ronde van Valencia snel willen vergeten. Kopmannen Tony Gallopin en Oliver Naesen kwamen allebei ten val en kampen met blessures, zo communiceert de ploeg op Twitter. De kneuzing van de bekken van Naesen valt nog mee, vergeleken met de polsbreuk van Gallopin.

Gallopin heeft bij de tuimelpartij een scaphoid fractuur opgelopen, een bot in de pols die de hand met de onderarm verbindt. Dit is een blessure die veel voorkomt bij valpartijen met uitgestrekte hand. Het herstel van deze blessure verloopt doorgaans erg traag, dus het is de vraag of de Fransman de voorjaarsklassiekers kan halen.

Ook Naesen kwam niet ongeschonden uit de strijd in de tweede etappe van de Ronde van Valencia. De Belg kwam samen met ploegmaat Gallopin ten val en liet voor de zekerheid foto's maken van zijn bekken. 'Het is niet heel erg denk ik, maar ik wil niet met een blessure rondfietsen', zo tekende Het Nieuwsblad op direct na de rit. Later kwam naar voren dat Naesen met een kneuzing van de bekken kampt. 'Het stuur van een Kometa-renner brak en ik en Tony konden geen kant op.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws