Van der Poel houdt broers Roodhooft bezig: 'Het stopt niet voor ons' Algemeen nieuws

Van der Poel houdt broers Roodhooft bezig: 'Het stopt niet voor ons'

Door Bram van der Ploeg 08 februari 2020 | 12:26


Philip en Christoph genieten van het succes van Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix, maar tegelijkertijd hebben ze amper tijd om stil te staan bij de successen. Dat vertellen de twee in gesprek met Cycling.be.

'Het moment dat het gebeurt, ben je al bezig met de dag nadien. Wat komt er nu op ons af? Wat zijn onze volgende stappen? Hoe kunnen we onze kopman komend seizoen nog beter omringen? Je bent constant bezig, waardoor stilstaan en genieten vaak worden vergeten. In Yorkshire dachten we op een ronde van het einde: "Hij wordt wereldkampioen". Zelfs dan begin je meteen na te denken en te anticiperen op de storm die zal losbarsten. Terwijl de zege nog niet eens binnen is', zo vertelt Philip Roodhooft.

Doordat Van der Poel op de mountainbike, in het veld en op de weg actief is, hebben de broers zelden tijd vrij. Christoph noemt het mountainbike-seizoen de grootste belasting, omdat deze precies tussen de weg en het veld zit. Dat kan Philip wel beamen: 'Dat vind ik persoonlijk het moeilijkste: het stopt niet voor ons. Onze medewerkers in de verschillende disciplines kunnen er even tussenuit om er vervolgens weer met een volle batterij tegenaan te gaan. Dat is mentaal zeker de grootste uitdaging.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws