Zeeman wil Foss bij Jumbo-Visma in drie jaar tijd tot volle wasdom krijgen Algemeen nieuws

Zeeman wil Foss bij Jumbo-Visma in drie jaar tijd tot volle wasdom krijgen

Door Gerrit van Loon 11 februari 2020 | 18:35


Merijn Zeeman zegt in een vraaggesprek met Wielerrevue dat zijn ploeg Jumbo-Visma de Noorse renner Tobias Foss al vanaf 2017 sprak. Komend wielerseizoen krijgt Foss kansen om finales te rijden, maar moet hij ook knechten voor ervaren kopmannen.

De club wil zien waar Foss uiteindelijk staat over drie jaar. ‘Dat is de tijd die wij geven aan onze talenten om tot volledige wasdom te komen’, aldus Zeeman. Foss kende in 2018 mentaal een moeilijke tijd. Had moeite om zichzelf te motiveren. ‘Ook in die tijd hebben we intensief contact gehouden en hem laten zien dat we niet alleen in goede tijden voor een renner klaarstaan, maar dat we de menselijke kant ook hoog in het vaandel hebben staan’, legt de sportief directeur uit.

Mede daarom wilde Foss alleen maar naar Jumbo-Visma. De Noor is groot en stevig, maar heeft het profiel van een klassementsrenner met een goede tijdrit. ‘Dat hij een goede helper wordt, ligt niet alleen aan het fysieke aspect. Ook aan hoe iemand zich persoonlijk ontwikkelt’, weet Zeeman. Een vergelijking met andere neoprofs Remco Evenepoel en Tadej Pogacar vindt hij niet realistisch. ‘We verwachten niet dat Tobias er direct staat, we willen hem rustig brengen.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws