Vaughters over kopmannen INEOS: ‘Ik verwacht dat Bernal dé leider zal zijn’ Algemeen nieuws

Vaughters over kopmannen INEOS: ‘Ik verwacht dat Bernal dé leider zal zijn’

Door Wilbert van der Velde 12 februari 2020 | 17:47


De Tour de France belooft dit jaar een waar spektakelstuk te worden met meerdere ploegen die al hun kopmannen richting Frankrijk sturen. Jumbo-Visma met Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin en Team INEOS met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas. Al het mogelijke geweld wordt ingezet. Volgens teammanager van EF Pro Cycling Jonathan Vaughters heeft het sturen van meerdere kopmannen naar de Tour echter niet zozeer te maken met tactische overwegingen, maar vooral met sponsorbelangen.

‘Het commerciële belang van de sponsoren voor de Tour de France wordt nog steeds groter’, begint Vaughters bij Cyclingnews. ‘Sponsoren willen topprestaties zien in de Tour, vandaar dat de teams hun tourselecties vullen met de beste renners. Voorheen had INEOS er waarschijnlijk eerder voor gekozen om Thomas naar de Giro te sturen en Bernal als absolute kopman naar de Tour’, vervolgt de Amerikaanse ploegbaas.

Hoewel zowel INEOS als Jumbo-Visma bekend hebben gemaakt met drie kopmannen te starten, ziet Vaughters niet beide ploegen met drie kopmannen starten in Frankrijk. ‘Ik zie Jumbo-Visma daadwerkelijk met drie leiders beginnen, maar dat zal bij INEOS anders zijn. Ik verwacht dat Bernal tegen die tijd de absolute leider zal zijn.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws