Molano verslaat Hodeg na machtige sprint in tweede etappe Tour Colombia Algemeen nieuws

Molano verslaat Hodeg na machtige sprint in tweede etappe Tour Colombia

Door Wilbert van der Velde 12 februari 2020 | 19:20


Juan Sebastian Molano van UAE Team Emirates heeft de tweede etappe van de Tour Colombia 2.1 gewonnen na een pittige tweestrijd met Alvaro Hodeg van Deceuninck-Quick-Step. Jonathan Caicedo van EF Pro Cycling behield de leiding.

In Europa is het niet mogelijk, maar in Colombia wel: een nagenoeg biljartvlakke etappe op 2700 meter hoogte! Het beloofde dus een dag voor de sprinters te worden. Met de Ecuadoraan Caicedo in de leiderstrui vertrok het peloton uit Paipa voor een etappe van 152,4 kilometer naar Duitama. Het duurde niet lang voordat er een kopgroep met voornamelijk Zuid-Amerikanen wegreed en een maximale voorsprong bijeen sprokkelde van drie minuten. 

Het peloton had alles in de macht en begon met ongeveer zeventig kilometer te gaan al de voorsprong te verkleinen naar 2.25 minuten. Met de hete adem van het peloton in de nek begonnen drie renners in de kopgroep nerveus te worden en lieten de overige zeven achter. 

Matthieu Jeannés, Byron Guama en Lauro Cesar Chaman probeerden wat ze konden, maar hadden al snel nog maar vijftien seconden voorsprong. Het waren Team INEOS en Deceuninck-Quick-Step die het peloton met hoge snelheid aanvoerden. Op vier kilometer was het dan ook voorbij voor de koplopers, Tijd voor een massasprint! Grote favorieten waren Hodeg en Molano.

Bob Jungels van Deceuninck voerde de trein voor Hodeg aan. Na hem was het de beurt aan Julian Alaphilippe. Het was echter Travis McCabe die als eerste aanging. Hodeg kwam erover heen, maar het was Molano die met machtige pedaalslagen de overwinning binnen haalde.

Uitslag etappe 2 Tour Colombia 2020

1. Juan Sebastian Molano
2. Alvaro Hodeg ''
3. Itamar Einhorn ''
4. Jhonatan Restrepo ''
5. Edwin Ávila ''
6. Bryan Gomez ''
7. Colin Joyce ''
8. Marco Benfatto ''
9. Julián David Molano ''
10. Lev Gonov ''

Klassement na etappe 2 Tour Colombia 2020

1. Jonathan Caicedo
2. Sergio Higuita ''
3. Daniel Felipe Martinez ''
4. Tejay van Garderen ''
5. Lawson Craddock + 0.09
6. Bert Van Lerberghe + 0.45
7. Jannik Steimle ''
8. Egan Bernal + 0.46
9. Richard Carapaz ''
10. Jhonatan Narváez ''

(Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws