UAE Team Emirates overvleugelt Deceuninck: 'Het is onbeschrijfelijk' Algemeen nieuws

UAE Team Emirates overvleugelt Deceuninck: 'Het is onbeschrijfelijk'

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2020 | 08:47


UAE Team Emirates is uit de startblokken geschoten in 2020. De formatie schreef in de tweede etappe van de Tour Colombia 2.1 al de achtste seizoenszege bij en daarmee overvleugelt het momenteel zelfs Deceuninck-Quick-Step, dat op zeven staat.

Juan Sebastian Molano was woensdag de gevierde man bij UAE Team Emirates, dat het initiatief nam in de vlakke etappe in Colombia en Molano maakte het werk af in de sprint. Eerder dit jaar was Fernando Gaviria al drie keer trefzeker in de Vuelta a San Juan, Rui Costa won een rit in de Saudi Tour en Tadej Pogacar pakte twee ritzeges en het eindklassement in de Ronde van Valencia.

De 25-jarige Molano leverde in 'zijn' Colombia, bij afwezigheid van topsprinter Gaviria. Hij versloeg zijn landgenoot Alvaro Hodeg, van... Deceuninck-Quick-Step. 'Ik ben hier gekomen in goede vorm, mentaal en fysiek. Het is onbeschrijfelijk dat ik hier win, zo dicht bij mijn huis en familie. We wisten dat Hodeg de grootste rivaal zou zijn, maar ik werd perfect afgezet en kon op 200 meter beginnen met sprinten. Ik kende de wegen goed en het werk van mijn ploegmaats gaf het beslissende zetje.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws