'Kleine jongen' Van der Poel is geen act: 'Serieus tot leuke gedeelte begint' Algemeen nieuws

'Kleine jongen' Van der Poel is geen act: 'Serieus tot leuke gedeelte begint'

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 13:04


Mathieu van der Poel houdt van mooie auto's, van een goede zonnebril en van een kekke look en volgens Christoph Roodhooft is het voorkomen van de Nederlander dus zeker geen act. In de nieuwe Cycling Weekly vertelt hij over zijn speelse pupil, die altijd wil winnen.

'Hij is altijd blij als hij een nummer op mag spelden en als hij weer kan spelen. Hij is graag onderweg. Hij brengt plezier als het nodig is, maar hij kan ook serieus zijn als de situatie daar om vraagt. In de gesprekken voor de race is hij serieus, tot alle belangrijke dingen zijn gezegd en voor hem het leuke gedeelte begint', zo omschrijft Roodhooft.

Aanvallen halfweg koers, even op de pedalen staan tijdens een kort klimmetje of in de cross even het wiel opzij drukken op een brug; Van der Poel blijft volgens Roodhooft altijd 'een kleine jongen'. En die kleine jongen denkt dus vooral in kansen en niet in teleurstellingen. 'Het WK was een teleurstelling voor hem en dat kostte hem een paar dagen. Maar dan is hij het snel vergeten en gaat hij door naar de volgende race en het volgende doel. Hij weet heel goed dat je niet alles kunt winnen.'

Van der Poel: 'Individuele sport maakt winnen aantrekkelijker'

Van der Poel zelf komt ook aan bod in het Britse magazine. De alleskunner stelt dat hij op jonge leeftijd bewust voor de fiets koos. 'Omdat het een individuele sport was en ik ben graag alleen afhankelijk van mezelf. Dat maakt winnen iets aantrekkelijker voor mij. Ik hou ervan om van fietsen te wisselen, dat houdt me fris in mijn hoofd.' (foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws