Oomen wil nog niet aan Tour denken: 'Eerst weer op topniveau komen' Algemeen nieuws

Oomen wil nog niet aan Tour denken: 'Eerst weer op topniveau komen'

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2020 | 10:40


Sam Oomen kan niet wachten om te beginnen in de Tour de la Provence. De 24-jarige Nederlander vertelt in gesprek met Wielerflits over zijn revalidatie na een liesslagader-operatie, de twijfels die daardoor om de hoek zijn komen kijken en zijn weg naar de Tour de France.

Oomen stelt zich erop in dat hij in de Provence nog niet lekker zal rond rijden, ondanks dat hij zich in de winter goed heeft kunnen optrainen. 'Ik moet wedstrijden rijden om in een ritme te komen. Ik zal ze de komende tijd echt nodig hebben om überhaupt koers-klaar te zijn', vertelt Oomen, die de Tour de la Provence 'de eerste, échte graadmeter' noemt. Hij hoopt dan ook te voelen hoe zijn linkerbeen reageert. 'Mijn linkerbovenbeen heeft op een bepaalde plek nog weleens wat beurs, spierpijnachtig aangevoeld. Al had ik natuurlijk ook veel tijd om daarop te letten.'

Na ruim acht maanden afwezigheid overheerst dan ook vooral nog de twijfel. Hoe reageert zijn lichaam? Hoe reageert zijn hoofd? Oomen kan naar eigen zeggen fysiek en mentaal diep gaan, maar voorspellingen durft hij nog niet te doen. 'Ik weet dat als ik fysiek in orde ben, dat mijn lichaam ook veel aankan. Maar als je me nu gaat vragen naar de Tour de France of wat mijn rol daar gaat zijn… Ik vind het heel leuk om daarover te sparren en daarover na te denken. Maar steeds ergens halverwege dat gesprek, denk ik dan wel: "Ah fuck, maar ik moet er eerst in het beginsel maar even zorgen dat ik weer helemaal op topniveau kom". Dat is waar nu de prioriteit ligt.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws