Pinot 'begint weer op nul': 'Ik heb de blazijde van de Tour omgeslagen' Algemeen nieuws

Pinot 'begint weer op nul': 'Ik heb de blazijde van de Tour omgeslagen'

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2020 | 14:32


Thibaut Pinot kijkt het liefst alleen nog maar vooruit. De Fransman was in de afgelopen maanden een belangrijk gespreksonderwerp na zijn dramatische aftocht in de slotweek van de Tour de France. Daar wil hij het nu liever niet meer over hebben.

Pinot was in de Tour van 2019 in de vorm van zijn leven en hij leek zelfs kanshebber voor de eindzege. Een lullige botsing met zijn stuur gooide echter alles in de soep. Pinot moest opgeven met knieklachten en maakt zeven maanden later zijn rentree in de Provence. 'Ik kan niet wachten om te starten, ik wil graag zien waar ik sta. Ik heb de bladzijde van de Tour in 2019 omgeslagen. Het is tijd om door te gaan en de focus te leggen op een nieuw seizoen', zo vertelt hij aan Cyclingnews. 

'Ik voel geen druk, het is meer enthousiasme', vervolgt de Franse Tourhoop voor 2020. Voordat hij daar echter opnieuw een gooi gaat doen naar de eindzege liggen er eerst nog enkele maanden voorbereiding in het verschiet. 'Ik begin weer op nul. Ik denk in de Provence niet aan resultaten, maar aan het beste gevoel op de fiets. Ik ben nog niet zeker van mijn vorm.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws