Bouhanni dankt beulswerk Deceuninck en pakt eerste rit in Provence Algemeen nieuws

Bouhanni dankt beulswerk Deceuninck en pakt eerste rit in Provence

Door Bram van der Ploeg 13 februari 2020 | 16:30


Nacer Bouhanni heeft de eerste etappe in de Tour de la Provence gewonnen. Na een klassieke openingsrit was hij de sterkste in een massasprint.

Romain Combaud, Johan Jacobs, Louis Louvet en Charles Quarterman waren de vier renners die zich lieten lenen voor een dag in de kopgroep. Ze kregen al snel enkele minuten cadeau, reden rustig over de enige gecategoriseerde klim van de dag, maar de sprintersploegen onder leiding van Deceuninck-Quick-Step namen al snel de controle.

Op veertig kilometer van de meet was het verschil nog twee minuten en met nog twintig kilometer voor de wielen was dit gat geslonken naar 1.20. De vier vooraan mochten blijven hopen, maar in principe was het rekensommetje snel gemaakt. Op drie kilometer had het peloton zijn taak volbracht en waren de vier vluchters ingerekend.

Het pak had nu nog drie kilometer om de treintjes op te zetten voor de massasprint, maar Deceuninck-Quick-Step kwam er in die sprint uiteindelijk niet aan te pas. Bouhanni timede zijn spurt het beste en stak zijn handen in de lucht. Het was na zijn etappezege in de Saudi Tour al de tweede van het nog prille seizoen. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 1 Tour de la Provence 2020

1. Nacer Bouhanni
2. Jakub Mareczko ''
3. Giacomo Nizzolo ''
4. Pierre Barbier ''
5. Hugo Hofstetter ''
6. Chris Lawless ''
7. Timothy Dupont ''
8. Kasper Asgreen ''
9. Marc Hirschi ''
10. Quinn Simmons ''

Klassement na etappe 1 Tour de la Provence 2020

1. Nacer Bouhanni
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws