Etappe 1 Tour de la Provence | Revanche Bouhanni, Jumbo-Visma zakelijk Algemeen nieuws

Etappe 1 Tour de la Provence | Revanche Bouhanni, Jumbo-Visma zakelijk

Door Tom van der Salm 13 februari 2020 | 18:10


De Tour de la Provence mag dit jaar rekenen op een uitstekend deelnemersveld. Onder meer Thibaut Pinot maakt zijn rentree na het pijnlijke afscheid in de Tour, terwijl Sam Oomen namens Team Sunweb zijn eerste kilometers afwerkt sinds de Giro. In de Leiderstrui bundelt de reacties na de eerste rit, gewonnen door Nacer Bouhanni.

Bouhanni: 'Was wat gefrustreerd na Saudi Tour'

Bouhanni toonde in de straten van Saintes-Maries-de-la-Mer wederom dat hij absoluut nog kan sprinten. In een felle spurt verwees Le Boxeur de overige snelle mannen naar de ereplaatsen. 'De ploeg heeft geweldig werk geleverd vandaag. De overwinning is dan ook voor hen.'

Ook in de Saudi Tour wist de Fransman al een ritzege te behalen. In de laatste rit leek hij opnieuw te gaan voor de zege, maar won Phil Bauhaus de spurt van hem. Helemaal zuiver was die spurt niet. 'Daardoor kwam ik wat gefrustreerd terug. Maar het is nu fijn om zo vroeg in het seizoen al te winnen. We gaan ook voor het eindklassement met Nairo Quintana of Warren Barguil en misschien kan ik zelf nog wel een rit meepikken', zo verklapte hij in het flashinterview.

Teleurgestelde Mareckzo: 'Had heel graag willen winnen'

Jakub Mareckzo leek CCC haar eerste zege van het seizoen te bezorgen, maar Bouhanni stak daar in de laatste rechte lijn alsnog een stokje voor. De kleine Italiaan baalt van zijn gemiste kans. 'Het is teleurstellend om te zien dat je zo dichtbij bent, maar toch niet wint. Het team heeft collectief honderd procent gegeven, dus we hebben wel goede motivatie getankt voor de komende ritten.'

Jumbo-Visma heelhuids door etappe

Voor Jumbo-Visma (zonder echte sprinter aan de start) was het voornamelijk zaak om de etappe goed door te komen. Ploegleider Jan Boven is tevreden, zo verklaart hij op de website van de ploeg. 'Met de kans op waaiers was het opletten, maar er stond niet genoeg wind. Richting de finish zijn we zuinig met onze krachten omgegaan.' Pascal Eenkhoorn probeerde zich nog te mengen in de sprint, maar de jongeling kon niet wedijveren met mannen als Bouhanni. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws