[Update] Kruijswijk niet geblesseerd, overslaan Parijs-Nice eerder besloten Algemeen nieuws

[Update] Kruijswijk niet geblesseerd, overslaan Parijs-Nice eerder besloten

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 15:43


(13 februari 2020) Na Tom Dumoulin moet ook Steven Kruijswijk zijn seizoensstart uitstellen. De Brabander door eerdere knieklachten met een achterstand, waardoor hij Parijs-Nice aan zich voorbij moet laten gaan. Kruijswijk miste eerder al het trainingskamp in Alicante, maar liet enkele weken geleden weten dat zijn knieblessure voorbij was. 

Vooralsnog is er echter geen paniek bij de supermarktformatie. Kruijswijk kan weer trainen in en rondom zijn woonplaats Monaco, maar hij krijgt zijn vorm niet op peil voor de Franse rittenkoers. Zijn begin van het seizoen lijkt nu de Ronde van Catalonië te gaan worden, eind maart. Door dit nieuws wordt Primoz Roglic de enige kopman van Jumbo-Visma in Parijs-Nice.

Volgens Raymond Kerckhoffs kiest Jumbo-Visma ervoor om haar twee klassementsrenners het optimale herstel te gunnen. Het grote doel is nog altijd de Tour de France in juli, en vooralsnog is er geen paniek dat die koers in het gevaar komt. Ideaal is de situatie echter niet.

Update - 14 februari 2020 (15.45 uur): Kruijswijk niet geblesseerd

De keuze om Parijs-Nice uit het programma van Steven Kruijswijk te halen, is al in januari genomen. Dat vertelt een woordvoerder van Jumbo-Visma aan het Algemeen Dagblad. De Nederlander heeft louter een kleine trainingsachterstand, omdat hij het trainingskamp in januari moest missen. 

'Toen is besloten zijn seizoensouverture uit te stellen', zo klinkt het. 'Van die knie heeft Steven al een tijdje geen last meer. Hij traint inmiddels ook weer normaal. Hij gaat de komende weken op hoogtestage, maar om geen stappen over te slaan in het lange proces heeft hij Parijs-Nice geschrapt. Plannen zoals in december gepresenteerd, zijn uiteraard niet in beton gegoten. Er wordt her en der wel eens wat gewijzigd als de situatie daar om vraagt.' (foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
14 Feb 2020 om 11:31

Gaat helemaal goed komen met Jumbo-Visma want Dumoulin en Kruijswijk hebben nu nog ruim twee maanden om helemaal te herstellen en daarna een voorbereiding te doen om topfit aan de Tourstart te verschijnen.

235711
14 Feb 2020 om 07:51

Dat gaat de goede kant op bij de supermarktformatie. Man man

Reageer


Meer nieuws