Mollema met Nibali naar de Algarve: 'Heb de best mogelijke winter gehad' Algemeen nieuws

Mollema met Nibali naar de Algarve: 'Heb de best mogelijke winter gehad'

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 10:31


Bauke Mollema gaat op 19 februari zijn seizoensdebuut maken in de Ronde van de Algarve. De Nederlander van Trek-Segafredo kan naar eigen zeggen niet wachten om weer te beginnen.

'Ik heb de best mogelijke winter gehad, zonder tegenslagen of problemen en ik ben volledig hersteld van een mooi, maar energieslurpend 2019. Dat is ook waarom we mijn seizoensdebuut in vergelijking met andere jaren wat hebben uitgesteld', zo vertelt Mollema via de officiële kanalen van Trek.

De winnaar van de laatste Ronde van Lombardije heeft met de ploeg hard getraind op Tenerife en dus is hij benieuwd waar hij staat in Portugal. 'De twee aankomsten bergop zijn vrij explosief en ik hou van de snelle tijdrit. Het wordt een goede test voor mijn conditie. Ik hoop het goed te doen.'

De Jongh: 'Dag na dag zien hoe vorm Mollema en Nibali is'

Mollema krijgt Vincenzo Nibali mee in de Algarve, al stelt ploegleider Steven de Jongh dat van beide mannen nog niet per se veel verwacht wordt. 'We zullen dag na dag zien hoe hun vorm is en of ze met de voorste mannen mee kunnen. Ze zijn allebei heel gemotiveerd om er het beste van te maken. We hebben wel een oogje op het klassement, een top-5 klassering is een realistisch doel.' (foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws