Ontdekker voorspelt 'Bernal-tijdperk': 'Beste die ik ooit onder mijn hoede had' Algemeen nieuws

Ontdekker voorspelt 'Bernal-tijdperk': 'Beste die ik ooit onder mijn hoede had'

Door Bram van der Ploeg 14 februari 2020 | 12:41


Gianni Savio geniet met volle teugen van zijn ontdekking Egan Bernal. De Italiaan bracht de Colombiaanse Tourwinnaar via zijn Androni naar de WorldTour en daar bewijst Bernal meteen zijn talent.

In gesprek met het Spaanse AS is Savio allerminst verrast door de prestaties van Bernal, die in 2019 Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en de Tour won. Zoals hij eerder aangaf, was Savio meteen verkocht toen hij de testresultaten van Bernal zag. 'Ik wist dat hij iets speciaals had. Bovendien is hij een geweldig persoon, met een goede kop. Hij is zeer compleet en is de beste renner die ik ooit onder mijn hoede heb gehad. Op zijn negentiende had hij al de psychofysica van iemand van dertig.'

Savio is blij dat Bernal de keuzes heeft gemaakt die hij heeft gemaakt. 'Hij had eerder kunnen vertrekken, maar hij bleef nog een jaar. Hij wist dat als hij eerder de sprong zou wagen, het hem schade kon berokkenen en dan had hij de Tour misschien wel niet gewonnen. Nu vertrok hij, werkte hij eerst een jaar voor Froome en Thomas en een jaar later won hij de Tour. Ik ben ervan overtuigd dat hij meerdere grote rondes kan winnen en dat er een Bernal-tijdperk aanbreekt. Hij heeft alles en weet wat hij wil. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws