Etappe 2 Tour de la Provence | Pinot slecht, Gesink en Kuss degelijk Algemeen nieuws

Etappe 2 Tour de la Provence | Pinot slecht, Gesink en Kuss degelijk

Door Tom van der Salm 14 februari 2020 | 18:45


De tweede rit in de Tour de la Provence leek er een voor de punchy klimmers te zijn, maar uiteindelijk was het de logge Aleksandr Vlasov die namens Astana de ritzege pakte. Wilco Kelderman was the best of the rest, wat belooft voor de etappe naar de Mont Ventoux. In de Leiderstrui verzamelt de reacties.

We hebben een losse reactie van:
- Wilco Kelderman

Vlasov: 'Probeerde Lutsenko te beschermen'

De verrassende winnaar luisterde naar de naam Aleksandr Vlasov. De Russische kampioen rijdt in de Provence zijn eerste wedstrijd voor Astana, en daarin iss het direct raak. 'Ik wilde eigenlijk onze kopman Alexey Lutsenko beschermen, maar even later besloot ik alleen te gaan na enkele andere aanvallen. Toen ik zag dat ik een mooi gaatje had, trok ik door.'

Lutsenko wist nog als derde te eindigen achter Wilco Kelderman, wat de Kazachse formatie een mooie uitgangspositie in het algemene klassement geeft. 'Dit willen we zeker verdedigen. Ik en Alexey staan er goed voor', aldus de Rus in het flashinterview.

Pinot niet in vorm: 'Moet beter zijn op de Ventoux'

Voor Thibaut Pinot was het zijn eerste test na zijn trieste aftocht in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar. De renner van Groupama-FDJ voelde zich echter niet goed, zo verklaarde hij na afloop op de sociale kanalen van de ploeg. 'Ik voelde mij niet goed vandaag, heb moeten strijden met de middelen die ik had. Ik hoop dat ik beter ben op de Mont Ventoux.' De etappe naar De kale berg staat zaterdag op het programma.

Jumbo-Visma tevreden: 'Ventoux moet ons beter liggen'

Voor Jumbo-Visma stond de etappe van vrijdag in het teken van Robert Gesink en Sepp Kuss. Deze finishten beiden in de top-25, wat ploegleider Jan Boven tevreden stemt. 'Ze zijn beiden beter in langere gelijkmatige klimmen. De etappe van morgen moet hen beter liggen, er is nog van alles mogelijk.' Stagiair Gijs Leemreize eindigde knap als 34e. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws