Ackermann en Ciccone kunnen het ook in 2020: 'Hoop dat dit het begin is' Algemeen nieuws

Ackermann en Ciccone kunnen het ook in 2020: 'Hoop dat dit het begin is'

Door Jannick van der Hooft 17 februari 2020 | 09:07


Pascal Ackermann en Giulio Ciccone bewezen zondag dat ze het winnen in 2020 nog niet verleerd zijn. Beide renners wisten een eendagswedstrijd met de Pro-Status te winnen. In de Leiderstrui noteert hun reacties.

'Ik ben erg blij met deze overwinning' begint Pascal Ackermann over zijn zege in de Clasica de Almeria. 'Zeker na de tweede plaatsen in Mallorca is het fijn om de eerste overwinning van het seizoen op zak te hebben. Ik hoop dat dit het begin is van een succesvol jaar.'

Hoewel Ackermann de sprint won, ging de lead-out voor de Duitser verre van vlekkeloos. 'In de laatste kilometer maakten we een kleine fout die onze sprintvoorbereiding verstoorde. Gelukkig kon ik het wiel van een andere renner pakken en vanuit zijn rug de sprint aangaan', besluit de sprinter.

Ciccone: 'Zonnebril bracht me veel geluk'

Giulio Ciccone kon in de Trofeo Laigueglia zijn goede vorm tonen: 'Ik wist dat ik op het heuveltje op het lokale circuit het verschil kon maken. Onze voorsprong groeide steeds meer en toen we die klim opgingen, wist ik dat dat het juiste moment voor een solo was.'

Het bleek een juiste beslissing en de Italiaan reed in zijn eentje naar de finishlijn. Daar baarde zijn finishgebaar nog wat opzien: 'Die zonnebril? Dat deed ik tijdens de Giro op instinct en dat bracht me veel geluk. Ik hoop dat ik hierdoor nog meer kan neerzetten dit seizoen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws