Sivakov verloor 'te veel gewicht': 'Het is een goede les voor hem' Algemeen nieuws

Sivakov verloor 'te veel gewicht': 'Het is een goede les voor hem'

Door Jannick van der Hooft 18 februari 2020 | 10:26


Pavel Sivakov heeft voorafgaand aan de Tour de la Provence te veel kilo's verloren. Dat vertelt Tim Kerrison, coach bij Team INEOS, tegen onder meer CyclingNews. Dat is volgens hem de reden dat de Rus tegen een spreekwoordelijke muur aanliep op de beklimming naar Chalet Reynard.

Sivakov werd die rit teleurstellend dertigste en daar had hij niet op gerekend. 'Hij zit op een soortgelijk gewicht als toen hij de Ronde van Polen vorig jaar won. Hij heeft wat extra kilo's kwijtgespeeld omdat hij het goed wilde doen op de Ventoux, maar misschien heeft hij dat in een te kort tijdsbestek gedaan.'

De coach denkt dat dit voor de rest geen gevolgen heeft voor zijn renner: 'Hij heeft er nu de tol voor betaald, maar ik denk dat het een goede les voor hem is geweest om balans te houden tussen zijn gewicht en kracht.' Sivakov zelf is ook nog niet uit het veld geslagen: 'Het is altijd goed voor je moraal om in februari al goed te zijn, maar uiteindelijk is het altijd het beste plan om je topvorm pas in juli te hebben.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws