Jumbo-Visma heeft strijdplannen voor Ruta del Sol en UAE Tour klaar Algemeen nieuws

Jumbo-Visma heeft strijdplannen voor Ruta del Sol en UAE Tour klaar

Door Jannick van der Hooft 18 februari 2020 | 12:57


Jumbo-Visma zal met twee sterke selecties verschijnen in de Ruta del Sol (start woensdag) en de UAE Tour (start zondag). Op de website van de ploeg laat men weten wat ze van plan zijn tijdens die koersen.

Frans Maassen, ploegleider van dienst in Spanje, verwacht dat het bergachtige parcours in de Ruta del Sol perfect moet zijn voor Antwan Tolhoek en Chris Harper: 'Zij kunnen voor hun eigen kans gaan in de bergetappes. Daarnaast krijgt de rest van de renners veel vrijheid om bijvoorbeeld mee te gaan in ontsnappingen.' Voor Tom Leezer wordt het zijn eerste koers nadat hij lang met rugproblemen te maken had: 'Het zal lastig voor hem worden, maar het is goed om weer ritme op te doen.'

Engels: 'Oppassen voor waaiers'

In de Verenigde Arabische Emiraten zal Addy Engels de ploegleider zijn: 'We hebben twee belangrijke doelen hier: sprints winnen met Dylan (Groenewegen, red.) en een goed klassement met Laurens (De Plus, red.). Dylan was al goed in Valencia, maar hier hebben we nog twee sterke renners erbij met Timo en Tony (Roosen en Martin, red.). Er is hier veel kans op wind, dus iedere etappe moeten we oppassen voor waaiers.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws