[Update] Van der Poel strak aan de lijn in Portugal: 'Eén dag proberen' Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel strak aan de lijn in Portugal: 'Eén dag proberen'

Door Bram van der Ploeg 20 februari 2020 | 10:08


(19 februari 2020) Bij Alpecin-Fenix mogen ze dan wat terughoudend zijn met de ambities voor de Ronde van de Algarve; bij Lotto Soudal houdt men sterk rekening met Mathieu van der Poel. Ploegleider Frederik Willems wijst in Het Laatste Nieuws naar het cross-seizoen.

'Van der Poel was in superconditie op het WK (veldrijden, red.), dat was zijn beste cross van de winter, daarna is hij op skivakantie vertrokken. Zowel voor ons als voor zijn eigen ploeg is het uitkijken naar hoe goed hij is. Ik weet: wie goed is, gaat dat willen tonen, en op dit parcours gaat het er automatisch uitkomen', aldus Willems.

Alpecin-Fenix-ploegleider Christoph Roodhooft is voorzichtig. Van der Poel reed met het WK op 2 februari zijn laatste cross en liet zich daarna alleen nog zien op de piste. Bijna drie weken later wordt er dan ook geen druk gelegd op zijn rentree op de weg. 'Mathieu moét deze week niks', aldus Roodhooft.

Bij de start van de eerste etappe in de Algarve geeft Van der Poel zelf bij Wielerflits aan dat hij zonder grote ambities start. 'De Ronde van Algarve is echt een voorbereidingskoers. Ik richt mijn pijlen op de Omloop', zo is hij stellig. In Portugal zoekt hij vooral de kilometers. 'Het doel is dus vooral om kilometers te maken en op mijn fiets te blijven zitten. Ik wil uiteindelijk met een beter gevoel naar huis trekken. Ik heb weinig persoonlijke ambities, ik zal in dienst van de ploeg rijden.'

Update - 20 februari 2020 (09.53 uur): Van der Poel moet zich rustig houden

Mathieu van der Poel heeft in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve de daad bij het woord gevoegd. De Nederlander probeerde voor Alpecin-Fenix een sprint op gang te trekken, maar dat lukte niet. De ambities van de alleskunner zijn echter duidelijk. 'Mathieu moet nu vooral niet speciaal willen doen', zo stelt ploegleider Christoph Roodhooft bij Het Laatste Nieuws.

Normaal is Van der Poel snel bij de les als hij weer van fiets is gewisseld, maar bij Alpecin-Fenix willen ze nu een keer écht rustig aan doen. 'Het zou leuk zijn voor Mathieu als er een keer prijs wordt gereden zonder hem. Als de druk altijd bij hem ligt, is dat op de duur zo lastig en irritant', zo klinkt het. 'Mathieu heeft maar zeven of acht dagen op de fiets gezeten sinds het WK. Wij hebben Mathieu een duidelijke opdrachten meegegeven en het is niet het moment van het jaar om daarvan veel af te wijken. Hij mag één dag proberen.' (foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws