[Update] Aanrijding blijft Landa parten spelen middels gebarsten rib Algemeen nieuws

[Update] Aanrijding blijft Landa parten spelen middels gebarsten rib

Door Bram van der Ploeg 05 maart 2020 | 15:28


(20 februari 2020) Mikel Landa is nog steeds verbaasd over het feit dat hij vorige maand voor dood werd achtergelaten tijdens een training, toen hij door een auto was aangereden. In gesprek met AS uit hij zijn ongenoegen over de actie van de bestuurder.

'Gelukkig heb ik niets gebroken, ik werd alleen heel angstig en mijn lichaam was vooral op mijn rug en zij gezwollen. Zulke dingen zijn nooit leuk, ook al kunnen ze altijd gebeuren door een fout of onvrijwillig ongeluk. Maar dat ze mij daar midden op de weg hebben laten liggen en zijn vertrokken zonder te helpen, dat wilde ik niet geloven. Het baart me zorgen dat sommige mensen zo kunnen handelen', vertelt Landa.

De bestuurder had kennelijk een goede reden om door te rijden, want toen hij werd aangehouden en enkele tests had afgelegd, bleek hij positief te zijn getest op drugs. Landa hoopt dat het een bijzonder geval was. 'Misschien zijn extreme gevallen zoals deze lastig te controleren en op te lossen. Maar voor de andere bestuurders; gebruik je gezonde verstand. Als we anderhalve meter de ruimte krijgen, allemaal licht dragen en ons aan de regels houden, zouden er veel minder ongelukken gebeuren.'

Update - 5 maart 2020 (15.24 uur): Landa blijft last houden van aanrijding

Mikel Landa ondervindt nog steeds hinder van de aanrijding met een auto, een maand geleden. De Spanjaard van Bahrain-McLaren reed nog wel de Ruta del Sol, maar slaat nu Parijs-Nice over, vanwege een gebarsten rib. 'De aanhoudende stresspijn zorgt ervoor dat Mikel een minder veeleisend trainingsprogramma heeft voor de komende twee weken', legt dokter Carlo Guardascione uit.

Landa zelf baalt als een stekker dat hij er niet bij kan zijn in Parijs-Nice. 'Ik keek ernaar uit om voor de fans in Frankrijk te vechten namens Bahrain-McLaren. Maar het beste voor mij is nu om zo snel mogelijk weer te trainen en in vorm te komen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws