Evenepoel wint zware bergetappe in Algarve, Van der Poel klimt lang mee Algemeen nieuws

Evenepoel wint zware bergetappe in Algarve, Van der Poel klimt lang mee

Door Gerrit van Loon 20 februari 2020 | 18:10


Remco Evenepoel heeft de tweede etappe, een zware bergrit, gewonnen in de Ronde van Algarve. Tweede werd Maximilian Schachmann. De Duitser kwam nog heel dichtbij. Dan Martin eindigde derde. Mathieu van der Poel kon tot vier kilometer voor het einde goed meekomen. 

Hoewel Van der Poel stevig door zijn ploeg aan de lijn wordt gehouden, mocht hij zich toch één dag testen. De Nederlander koos dan ook meteen voor de aanval. Samen met de Belg Jenthe Biermans en de Portugees Miguel Salgueiro trok hij na drie kilometer op avontuur. Het peloton had echter geen zin in een dagje achter Van der Poel aan rijden en haalde de drie mannen snel weer terug.

Van der Poel mag niet weg, andere kopgroep wel

Het inlopen van Van der Poel was voor twee anderen het signaal om aan te vallen. Casper Pedersen (Team Sunweb) en Michael Schär (CCC) sprongen er vandoor en pakten al snel anderhalve minuut voorsprong. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) zag zijn kans en waagde zich aan een poging om naar het kopduo toe te rijden. De Belg slaagde in zijn missie en voegde zich samen bij zijn vluchtmakkers.

Later probeerde ook de Spanjaard Gerard Armillas de oversteek te maken, maar ondervond dat wat De Bondt eerder deed niet zo vanzelfsprekend is. Na vijftig kilometer had de kopgroep van drie een voorsprong van drie minuten. In het peloton onderhield Deceuninck-Quick-Step het tempo. In de wetenschap dat de slotklim de uitslag van de dag zou gaan bepalen, bleef het lang status quo. Pas op 35 kilometer van de meet ging de voorsprong voor het eerst weer onder de twee minuten. 

Deceuninck vertrouwt op Evenepoel

Met nog twintig kilometer te gaan vond de hergroepering plaats. De Bondt was al ingerekend en ook Schär en Pedersen werden door een peloton van ongeveer zestig renners bijgehaald. Deceunick-Quick-Step hield voor Evenepoel het tempo hoog en kreeg daar hulp bij van Astana en INEOS. Bauke Mollema zat er samen met ploeggenoot Vincenzo Nibali ook nog goed bij. Evenals Van der Poel.

De echte beschietingen kwamen pas voor de laatste klim van zeven kilometer lang. Dat beloofde een aardig gevecht te worden met mannen als Nibali, Thomas, Van Avermaet, Costa, Martin en Evenepoel er nog allemaal bij. En uiteraard Astana-renner Lopez, die als eerste wegreed. Daarna was het de Duitser Simon Geschke, op drie kilometer van de finish, maar ook hij werd teruggepakt door de andere toppers. 

In de laatste kilometer toonde de Belg Remco Evenepoel zich de absolute sterkste. De renner van Deceuninck-Quick-Step spreidde zijn vleugels uit op de top van de Alto de Fóia en was niet meer te achterhalen. Al kwam Maximilian Schachmann tot bij de streep nog heel dichtbij. De woest malende Ier Dan Martin kwam op een gaatje van twee seconden binnen. (foto: Sirotti).

Uitslag etappe 2 Ronde van de Algarve 2020

1. Remco Evenepoel  
2. Maximilian Schachmann "
3. Dan Martin +0.02
4. Rui Costa "
5. Tim Wellens "
6. Miguel Ángel López +0.05
7. Frederico Figueiredo +0.08
8. Vincenco Nibali "
9. Bauke Mollema "
10. Amaro Antunes "

Klassement na etappe 2 Ronde van de Algarve 2020

1. Remco Evenepoel     
2. Maximilian Schachmann "
3. Rui Costa +0.02
4. Dan Martin "
5. Tim Wellens "
6. Miguel Ángel López +0.05
7. Amaro Antunes +0.08
8. Vincenzo Nibali "
9. Bauke Mollema "
10. Frederico Figueiredo "


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws