Froome nog niet op oude niveau: ‘Kost tijd om terug te keren in topvorm’ Algemeen nieuws

Froome nog niet op oude niveau: ‘Kost tijd om terug te keren in topvorm’

Door Gerrit van Loon 20 februari 2020 | 18:39


Chris Froome kijkt uit naar de volgende stap in zijn revalidatie. Deze week keert hij terug in het peloton tijdens de UAE Tour. Zijn eerste race sinds zijn crash in de vierde etappe van Criterium du Dauphine in juni vorig jaar.

Froome heeft tijdens de eerste twee maanden van 2020 consequent getraind en hoopt een ondersteunende rol voor zijn ploeg te spelen in de zevendaagse etappewedstrijd. ‘De afgelopen maanden heb ik aan niets anders gedacht dan terugkeren in de race. Dat zal een enorme opluchting zijn. Het voelt na zo'n crash alsof ik een tweede kans krijg in mijn wielerloopbaan. Ik zie een terugkeer zeker niet als vanzelfsprekend’, aldus Froome op de website van zijn team.

Het jaar verloopt tot nu toe voor Froome ongelooflijk goed. ‘Toch ga ik de verwachtingen temperen. Ik ben nog steeds ver weg van de vorm die ik bij de Dauphine had voor de crash. Het gaat me een tijdje kosten om terug te keren naar die vorm.’

Froome concentreert zich vooral op het opbouwen van zijn trainingsvolume en kracht in zijn rechterbeen. ‘Mooi om de vooruitgang week na week te zien. Ik heb nog niet veel intensiteit op de fiets gedaan, maar veel op volume gereden. Dat is de focus op dit moment. Proberen opnieuw die basis op te bouwen. Ik doe nog steeds wat revalidatie- en fysiosessies buiten de fiets, maar dat wordt nu van secundair belang. Ik moet nog steeds werken aan de kracht van het been dat gewond was, maar dat is snel aan het verbeteren.’ (foto: Sirotti, 2019).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws