Blije Bouwman rijdt zowel Giro als de Vuelta: ‘Mooi gebaar van Jumbo-Visma’ Algemeen nieuws

Blije Bouwman rijdt zowel Giro als de Vuelta: ‘Mooi gebaar van Jumbo-Visma’

Door Gerrit van Loon 20 februari 2020 | 20:25


Hij gaat lekker. Koen Bouwman van Jumbo-Visma mag dit jaar zowel de Giro d’Italia als de Vuelta rijden. Dat doet de wielrenner uit Ulft goed. ‘Dat geeft mij een boost en het is een mooi gebaar van de ploeg’, aldus de 26-jarige Achterhoeker.

Niet eerder reed de Ulftenaar twee grote ronden in één jaar. Dit jaar dus wel. ‘De plekken in de grote ronden zijn schaars. Dan is het heel mooi dat ik dit jaar zowel de Giro als de Vuelta a España mag rijden. Ze hebben vertrouwen in mij en dat is fijn’, aldus Bouwman tegen dagblad De Gelderlander.

De afgelopen twee jaar stond hij aan de start van de Ronde van Italië. In 2019 werd hij 41e. Twee keer was hij van de partij in de Ronde van Spanje (2016 en 2017). Met Nederland won hij in 2019 zowel goud op de EK als WK, op het onderdeel gemengde estafette. Eind vorig jaar haalde Bouwman ook nog zilver op het onderdeel individuele achtervolging tijdens de NK?baanwielrennen.

De prestatiecurve van Bouwman groeit gestaag. Of hij nu moet klimmen, tijdrijden of drie weken achtereen op de fiets zitten, hij kan het. ‘In januari heb ik een test gedaan en qua wattage wegtrappen was dat een van de beste ooit. Ik heb een goede winter achter de rug, ben geen dag ziek geweest en heb veel en goed kunnen trainen,’ zegt Bouwman. Zijn programma wordt afgestemd op de twee grote rondes. ‘Ik rijd dit jaar minder wedstrijden dan vorig jaar, maar als je in Italië en Spanje twee keer 21 dagen op de fiets zit, kom je ook een heel eind.’ (foto: JV).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws