België blijft jubelen: 'Echt geloof dat Evenepoel rondewerk kan domineren' Algemeen nieuws

België blijft jubelen: 'Echt geloof dat Evenepoel rondewerk kan domineren'

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 09:15


In België kan Remco Evenepoel na de tweede etappe in de Ronde van de Algarve helemaal niet meer stuk. De 20-jarige Belg won nog maar eens, dit keer met aankomst bergop. In zijn thuisland komen de analisten lovende woorden te kort.

'Je denkt: "Neen Remco, dit lukt niet". En dan lukt het toch. Keer op keer. Zodat je op den duur wel móet gaan geloven dat niets nog onmogelijk is', stelt commentator José De Cauwer bij Het Laatste Nieuws. Evenepoel verbaasde hem met zijn aanval op de slotklim en met het feit dat hij die aanval volhield. Na de Vuelta a San Juan kan hij mogelijk ook in de Algarve winnen. 'Telkens weer verrast hij mij. Ons allemaal. En dat zal hij blijven doen. Het zwengelt het verwachtingspatroon steeds meer aan. We mogen het zeker niet vanzelfsprekend gaan vinden. Maar wel groeit bij mij de overtuiging: niets is nog onmogelijk met deze jongen. Fenomenaal, is hij.'

Ook Sven Nys begint zo onderhand te dromen. De voormalig veldrijder ziet niet langer in waarom de torenhoge verwachtingen bij de Belgen niet gewoon realiteit kunnen worden. 'Ik ben geboren in 1976 en het is de eerste keer in mijn leven dat ik echt geloof dat we een renner hebben die het rondewerk kan domineren op termijn. Wat een klasbak', zo schrijft Nys donderdag op Twitter

Vos: 'Evenepoel vraagt er zelf om'

Het Nieuwsblad-columnist Wim Vos is ook met stomheid geslagen. 'Dát kan hij dus ook. Winnen op een aankomst bergop, mét een explosieve demarrage: twee dingen waarvan je weliswaar kon vermoeden dat hij er zijn hand niet voor zou omdraaien, maar om het op zo’n fenomenale wijze te demonstreren? Met z’n allen stonden ze machteloos tegen de power van de jonge Belg', zo klinkt het. 'Dit is zo uitzonderlijk – leeftijd, kwaliteiten en veelzijdigheid – dat we stilaan de grote vraag bij Evenepoel mogen bijstellen. Niet meer: Waar liggen zijn limieten? Wel: Hééft die jongen überhaupt limieten? Wie vandaag zo het peloton uit mekaar rammelt, die vraagt er zelf om dat de buitenwereld alle voorbehoud laat varen.' (foto: Sirotti, 2019)

Lees 4 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
24 Feb 2020 om 20:45

Het grootste risico dat Evenepoel loopt is dat hij op z'n 24e de Tour drie keer heeft gewonnen en een paar keer wereldkampioen op de weg en in het tijdrijden is geworden. Wat moet hij dan nog winnen om zichzelf en de wereld te blijven verbazen? Hij staat op die leeftijd dan voor zoveel verleidingen dat het echt de vraag is of hij voldoende motivatie blijft houden om lang op topniveau te blijven fietsen.

Aart Planck
22 Feb 2020 om 12:05

Ik denk dat Pogacar en Bernal geen enkele kans maken tegen Evenepoel. Misschien dit jaar nog, maar volgend jaar wint Evenepoel grote rondes met minuten voorsprong.

Bram van der Ploeg
21 Feb 2020 om 10:26
Quote van Aart Planck
Ik heb het vorig jaar al gezegd, de doodsteek voor het wielrennen de komende jaren. Mooi voor de Belgen natuurlijk, maar de spanning zal steeds verder wegzakken met een bovennatuurlijke als Evenepoel. Dan Pogacar er nog bij... Een Dumoulin is wellicht straks hersteld, maar hij zal erachter komen dat hij achterhaald is als talent. Dit is echte evolutie, en wie de mutatie mist kan zijn koffers pakken.

Is een strijd tussen Bernal, Evenepoel en Pogacar de doodsteek voor het wielrennen? Of voor nu vooral even vervelend voor de Nederlandse renners? Ik denk het laatste. De sport is toch juist toe aan een strijd tussen drie grote meneren? De laatste jaren hebben we eigenlijk alleen Dumoulin zien strijden tegen Froome en Sky/Ineos. En laten we Roglic niet vergeten!

Aart Planck
21 Feb 2020 om 08:59

Ik heb het vorig jaar al gezegd, de doodsteek voor het wielrennen de komende jaren. Mooi voor de Belgen natuurlijk, maar de spanning zal steeds verder wegzakken met een bovennatuurlijke als Evenepoel. Dan Pogacar er nog bij... Een Dumoulin is wellicht straks hersteld, maar hij zal erachter komen dat hij achterhaald is als talent. Dit is echte evolutie, en wie de mutatie mist kan zijn koffers pakken.

Reageer


Meer nieuws