Evenepoel werkt zwakke punt weg: 'Hard aan gewerkt, tot overgeven toe' Algemeen nieuws

Evenepoel werkt zwakke punt weg: 'Hard aan gewerkt, tot overgeven toe'

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 09:30


We wisten al dat Remco Evenepoel kan tijdrijden, dat hij lange solo's in de benen heeft en dat hij bergop prima mee kan. In de tweede etappe van de Ronde van de Algarve liet de Belg echter een nieuw gezicht zien met een splijtende aanval op de slotklim.

Evenepoel reed weg en kon niet meer worden teruggehaald. Naar eigen zeggen een gevolg van hard werken. 'Ik had vorige week een heel ­zware trainingsweek omdat ik wist dat ik hier goed voor de dag ging moeten komen als ik wilde meedoen. Super dat het er uitkomt na dat harde werk. Ik ben echt blij dat ik voor mezelf kan ­tonen dat ik dit in me heb', aldus Evenepoel in Het Laatste Nieuws.

De 20-jarige alleskunner blijkt dus nóg meer te kunnen. Zijn explosiviteit, toch niet één van zijn sterkste punten, is in één winter met sprongen vooruit gegaan. 'Zowel deze winter als de afgelopen weken heb ik heel hard aan mijn explosiviteit gewerkt. Ze ligt nu al een pak hoger, ik ben veel sterker geworden. Zowel voor mezelf als voor mijn coach is dat een heel fijn gevoel. Hoe je daarop traint? In blokjes van een halve minuut. Telkens volle bak. Heel diep gaan, tot overgeven toe.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws