Perez fopt favorieten en slaat dubbelslag in Ronde van de Haut-Var Algemeen nieuws

Perez fopt favorieten en slaat dubbelslag in Ronde van de Haut-Var

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 16:15


Anthony Perez heeft de eerste etappe in de Ronde van de Haut-Var gewonnen. In meteen een mooie bergetappe bleef hij samen met zijn medevluchters uit de greep van het peloton vol favorieten. Bovenop de slotklim versloeg hij Anthony Turgis

Met interessante en grote klimmers aan de start was het meteen klimmen geblazen vanuit het vertrek. Al binnen enkele kilometers waren het Perez (Cofidis), Reinardt Janse van Rensburg (NTT), Turgis (Total Direct Energie) en Nigel Ellsay (Rally Cycling) die de handen ineen sloegen. Hun maximale voorsprong bedroeg zo'n zes minuten.

Kopgroep houdt mooie voorsprong tot aan slotklim

Met Team Arkéa-Samsic voor Nairo Quintana op de voorposten van het peloton, met daarachter het Trek-Segafredo van Richie Porte, bleef de voorsprong van de kopgroep lang boven de vijf minuten hangen. Dit was ook bij het ingaan van de laatste veertig kilometer nog steeds het geval. Daarna werd er langzaam wat van de voorsprong af geknabbeld.

De kopgroep van vier bleef lekker doorrijden en mocht langzaam hoop koesteren dat ze de slotklim, in een ware tweetrapsraket, op zeventien kilometer van het einde kon aanvangen met een mooie speling. EF Education, AG2R en Arkéa deden er ondertussen alles aan om het gat al iets te verkleinen. Aan de voet van de klim was het verschil 3.15 minuten.

Drietal stunt, favorieten komen te laat

Toen de weg omhoog liep, ging het plots snel met de voorsprong en dus moest er ook vooraan wat versneld worden. Ellsay was het eerste slachtoffer in de kopgroep, waardoor alleen Perez, Janse van Rensburg en Turgis nog overbleven. De groep met alle grote favorieten kwam wel dichterbij, maar had met nog vijf kilometer te klimmen nog steeds 1.45 minuten te overbruggen.

Dat verschil was op drie kilometer van het einde nog steeds 1.20 minuten, en dus leek de winnaar van voren te zitten. Het was Perez die als eerste probeerde weg te rijden en dat ging ten koste van Janse van Rensburg. Tijd om om te kijken was er niet, met nog een minuut bij het twee kilometerbord. Perez en Turgis mochten het onderling gaan uitmaken, en Perez bleek van de twee de sterkste. Na Turgis won Michael Storer uit de groep favorieten de strijd om plek drie van Thibaut Pinot. Ook Sam Oomen kwam keurig in die groep binnen. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 1 Ronde van de Haut-Var 2020

1. Anthony Perez
2. Anthony Turgis +0.01
3. Michael Storer +0.04
4. Thibaut Pinot +0.06
5. Attila Valter ''
6. Simon Clarke ''
7. Benoit Cosnefroy ''
8. Julien El Fares ''
9. Lilian Calmejane ''
10. Romain Bardet ''

Klassement na etappe 1 Ronde van de Haut-Var 2020

1. Anthony Perez
2. Anthony Turgis +0.01
3. Michael Storer +0.04
4. Thibaut Pinot +0.06
5. Attila Valter ''
6. Simon Clarke ''
7. Benoit Cosnefroy ''
8. Julien El Fares ''
9. Lilian Calmejane ''
10. Romain Bardet ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws