Lefevere stelt doodleuk vast dat Evenepoel nog lang niet in topvorm is Algemeen nieuws

Lefevere stelt doodleuk vast dat Evenepoel nog lang niet in topvorm is

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 16:03


Patrick Lefevere heeft slecht nieuws voor het wielerpeleton; Remco Evenepoel kan nog veel beter dan hij op donderdag liet zien in de Ronde van de Algarve. Volgens de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step is er nog veel veel te winnen.

'Dit mag misschien heel pretentieus klinken, maar eigenlijk is Remco nog niet in vorm', stelt Lefevere bij VTM Nieuws. 'Er kunnen nog wat kilo’s af, maar dat is voorzien. Hij moet scherp staan voor de Giro. Tegen nu en de start van de Ronde van Italië in Boedapest kan er nog makkelijk twee kilo af.'

Dat Evenepoel nu al kan winnen in Portugal is dan vooral mooi meegenomen. 'Remco stuurde onlangs ook nog een bericht via Whatsapp: ik weeg nu zoveel, tegen de Ronde van Algarve moet er nog één kilo af, tegen Luik en de Giro nog twee en ik zal er staan. Nu heeft hij nog wat reserve en in Boedapest moet hij op gewicht staan. Neen, hij is zeker niet te vroeg in vorm. Het wielrennen is ook veranderd de voorbije jaren. Je ziet nu toch dat zelfs grote renners ook in februari al winnen en in een grote ronde nog goed zijn. Het is anders dan vroeger.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws