Etappe 3 Ronde van de Algarve | Bol, Modolo en Evenepoel dolgelukkig Algemeen nieuws

Etappe 3 Ronde van de Algarve | Bol, Modolo en Evenepoel dolgelukkig

Door Bram van der Ploeg 22 februari 2020 | 08:37


De derde etappe van de Ronde van de Algarve werd gewonnen door Cees Bol. De hele etappe ging eigenlijk zoals vooraf voorspeld had kunnen worden. Toch was er uiteindelijk een verrassende winnaar. Waar iedereen Viviani en Jakobsen verwachtte, wist een andere Nederlander te winnen. In de Leiderstrui verzamelt de reacties.

Bol dolgelukkig na overwinning: 'Vandaag ging alles geweldig'

Cees Bol was blij als een kind met zijn overwinning. Hij wist hier zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken. 'Een mooie manier om mijn seizoen zo te kunnen beginnen. In de eerste etappe maakten we als ploeg in de sprint wat fouten. Vandaag ging wel alles goed', zo analyseert hij na afloop in het flashinterview

In een chaotische sprint, waarin veel treintjes ontspoorden, wist Team Sunweb Bol wel op een goede manier te brengen. 'Dit jaar hebben we de focus ook meer gelegd op de sprint. Het team was zo sterk vandaag. Volgende week in Kuurne kan het weer anders zijn, maar ook daar gaan we ons best doen. Vandaag hoefde ik alleen maar mijn lead-out, Casper Pedersen, te volgen. Bij het bord van de laatste tweehonderd ging ik aan. Ik bleek als eerste aan de aankomst te zijn.'

Modolo trots op Alpecin-Fenix en plek twee

Sacha Modolo reed zijn eerste ereplaats van het seizoen bijeen voor zijn nieuwe ploeg Alpecin-Fenix. In de eerste etappe raakte hij zijn leadout Mathieu van der Poel nog kwijt, nu ging het al beter. 'Ik win niet, maar ben blij dat ik weer om de overwinning kon vechten', zo stelt hij op Twitter.

De Italiaan maakte deze winter de overstap van EF Education naar Alpecin-Fenix en daar krijgt hij vooralsnog het volste vertrouwen. 'Ik wil het team bedanken voor het geloof in mij, ze hebben hard voor mij gewerkt. Daar ben ik trots op.'

Kristoff geklopt door Bol: 'Kon hem niet passeren'

Alexander Kristoff had in de derde etappe een goede kans op de overwinning. Helaas voor de Noor werd hij geklopt door twee Nederlanders en een Italiaan. Achter Bol, Modolo én Jakobsen werd hij uiteindelijk vierde.

'Het was niet mijn beste sprint vandaag. Het was een beetje teleurstellend, want het team deed geweldig werk. Ze brachten me in een goede positie, maar toen ontploften mijn benen. Ik kon Bol niet meer passeren', aldus Kristoff.

Evenepoel gaat trui verdedigen: 'Morgen mag er niemand wegrijden'

Remco Evenepoel slaagde erin zijn leiderstrui te behouden. 'Het was fijn. In het begin van de rit was er weinig hectiek. Heel de dag zat ik goed vooraan, ook in de finale. Op drie kilometer van de meet kon ik me laten uitzakken. Het was dan voor de sprinters', zo analyseert hij bij VTM nieuws.

Naar verwachting zal de volgende etappe veel moeilijker worden. 'In de eerste instantie gaan we zeker verdedigen. Er mag helemaal niemand wegrijden. En dan zullen we zien wat de finale ons zal brengen', aldus de leider in het klassement. (Foto: Yob Hillewaert)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws