Van der Poel hoopt zaterdag mee te doen in Algarve: 'Meest ideale dag' Algemeen nieuws

Van der Poel hoopt zaterdag mee te doen in Algarve: 'Meest ideale dag'

Door Bram van der Ploeg 22 februari 2020 | 12:11


Mathieu van der Poel hoopt zaterdag mee te doen om de dagzege in de Ronde van de Algarve, zo stelt zijn ploegleider Christoph Roodhooft in gesprek met Wielerflits. De Nederlander hield zich vooralsnog volgens plan gedeisd, maar mag in principe voor zijn kans gaan op een korte slotklim in de vierde etappe.

'De rit naar Malhão past net binnen zijn mogelijkheden, denk ik. De slotklim van drie kilometer is steil in het begin, maar dat moet normaal wel lukken. Komt er niets van, dan is dat ook geen probleem. Maar dit is inderdaad de meest ideale dag om een gooi te doen naar ritwinst. Alleen zijn er ongetwijfeld nog een aantal jongens die dat willen', aldus Roodhooft.

De Ronde van de Algarve is vooralsnog vooral bedoeld om kilometers te maken en beter te worden. Dat gaat goed, maar een bevestiging van vorm richting de Omloop Het Nieuwsblad is natuurlijk altijd lekker. 'Het zou bizar zijn dat net wel of net niet winnen de enige manier zou zijn die hem zekerheid biedt. We gaan er sowieso vanuit dat we goed bezig zijn. Zoals woensdag verteld, niets moét. Laat ons maar stap voor stap verder werken zoals we bezig zijn en als ploeg geen stappen overslaan. Dat zal al moeilijk genoeg zijn.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws