Haig wint sprint in elitegroep van Fuglsang en Landa in Ruta del Sol Algemeen nieuws

Haig wint sprint in elitegroep van Fuglsang en Landa in Ruta del Sol

Door Ward Hilhorst 22 februari 2020 | 16:20


De vierde etappe van de Ruta del Sol is op de erelijst van Jack Haig terecht gekomen. In de sprint was hij te sterk voor Jakob Fuglsang en Mikel Landa. De gele leiderstrui van Fuglsang kwam daardoor dus ook niet in gevaar.

Een grote groep, achttien man sterk, koos het hazenpad. De groep, met daarin de Nederlanders Lennard Hofstede en Maurits Lammertink, nam een ruime drie minuten op het peloton. De Astana-ploeg van Fuglsang maakt zich weinig zorgen, en de groep werd met behulp van Bahrain-McLaren binnen bereik gehouden. Met nog 45 kilometer te gaan was er nog maar een minuut van de marge over.

Aan de voet van de laatste klim van de dag was het Ángel Madrazo die wegsprong uit de kopgroep, die op dat moment nog maar enkele tientallen seconden voorsprong had. Het was niet van lange duur, aan het begin van die klim werd de kopgroep teruggegrepen. Bahrain-McLaren nam het voortouw om de koers hard te maken, ten faveure van hun kopman Landa.

Elitegroep met Fuglsang, Landa en Haig

Het plan leek averechts te werken, want op het steilste stuk greep Fuglsang een gat. Toen dat gaatje gedicht was, was er nog maar een elitegroepje over: Landa, Ion Izagirre, Haig, Marc Soler, Brandon McNulty en dus Fuglsang. Soler kraakte snel, terwijl ook Izagirre het moeilijk had. De pas 21-jarige McNulty nam dapper de kop, en zette de rest zo onder druk.

Toch moest hij de anderen vlak voor de top laten gaan, en zo kwam hij met Izagirre in de achtervolging terecht. In de afdaling werkten Haig, Landa en Fuglsang goed samen, waardoor het gat op de achtervolgers wat groeide. Fuglsang starte met de sprint, waarna Landa op zijn wiel zat. Landa was de tweede die ging, maar Haig ging er over heen en won voor Fuglsang. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 4 Ruta del Sol

1. Jack Haig
2. Jakob Fuglsang " 
3. Mikel Landa
4. Brandon McNulty +27
5. Ion Izagirre "
6. Dylan Teuns +1.14
7. Marc Soler "
8. Álvaro Morata
9. Harm Vanhoucke
10. Pello Bilbao

Klassement na etappe 4 Ruta del Sol

1. Jakob Fuglsang
2. Mikel Landa +0.14
3. Jack Haig +0.35
4. Ion Izagirre +1.01
5. Pello Bilbao +1.44
6. Dylan Teuns +1.45
7. Marc Soler +2.41
8. Rubén Fernández +2.50
9. Harm Vanhoucke "
10. Brandon McNulty +2.59


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws