Lopez klopt dan toch Evenepoel op explosieve aankomst in de Algarve Algemeen nieuws

Lopez klopt dan toch Evenepoel op explosieve aankomst in de Algarve

Door Wesley van Bavel 22 februari 2020 | 18:00


Miguel Angel Lopez heeft de zege gepakt in de vierde etappe van de Ronde van de Algarve. Op een explosieve aankomst wist hij Dan Martin en Remco Evenpoel te kloppen. Evenepoel wist wel zijn leiderstrui te behouden.

Het duurde slechts enkele kilometers om de vlucht van de dag te vormen. Een negental reed na tien kilometer weg. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), David González (Caja Rural), Tom Devriendt (Circus-Wanty Gobert), Daniel Hoelgaard (Uno-X), Luís Mendonça en Tiago Antunes (Efapel), Rafael Lourenço (Kelly-InOutBuild-UDO), Daniel Freitas (Miranda-Mortágua) en João Rodrigues (W52-FC Porto) kregen nooit meer dan ruim twee minuten voorsprong.

Peloton is nooit ver weg in Algarve

De manschappen van Remco Evenepoel wisten het peloton te controleren in deze zware etappe. Toch bleken meerdere ploegen gebaat bij een harde koers. UAE-Team Emirates en BORA-hansgrohe deden een duit in het zakje aan kop van het peloton. 

In de kopgroep bleek Rodrigues de sterkste. Met nog 35 kilometer te gaan liet hij zijn kameraden achter en begon aan een solo. Op dat moment had hij nog anderhalve minuut voorsprong op het achtervolgende peloton. 

Gilbert en Nibali kunnen zichzelf niet beheersen

Op dertig kilometer van de meet besloot Philippe Gilbert een poging te wagen. Op een hellend stuk versnelde de Belg. Ruimte kreeg hij nooit en al snel werd Gilbert weer ingelopen. De nodige schermutselingen volgden, maar met weinig succes. Ondertussen had Rodrigues nog steeds anderhalve minuut bij de eerste beklimming van de slotklim. 

Op die beklimming besloot Trek-Segaredo de knuppel in het hoenderhok te gooien. Onder leiding van Jasper Stuyven begon Vincenzo Nibali aan zijn aanval. Hij kwam al snel dichterbij Rodrigues. Bovenop de klim had de Portugees nog slechts een voorsprong van veertig seconden op Nibali. Het peloton reed daar niet heel ver achter. 

Veld schuift in elkaar op de lokale ronde, op weg naar de finish

Onder leiding van Deceuninck-Quick-Step werden Nibali en Rodrigues ingelopen. Een hoog tempo werd gehanteerd en er werd afgestormd op de laatste kilometers. Ook een versnelling van BORA-hansgrohe kon geen definitieve schifting veroorzaken. 

Zonder Mathieu van der Poel begon de groep der favorieten aan de laatste klim. Astana gooide het tempo omhoog in de hoop dat Miguel Angel Lopez een gooi kon doen naar de zege. En dat deed de Colombiaan ook. In de laatste kilometer plaatste hij een ultieme versnelling. Een versnelling die niemand kon beantwoorden. 'Superman' mocht zijn handen in de lucht steken voor Martin en Evenepoel. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 4 Ronde van Algarve

1. Miguel Angel Lopez
2. Daniel Martin + 0.02
3 Remco Evenepoel + 0.04
4. Maximilian Schachmann ''
5. Rui Costa 0.05 
6. Simon Geschke 0.14
7. Amaro Antunes ''
8. Bauke Mollema ''
9. Jan Polanc 0.19
10. Tim Wellens 0.21

Klassement na etappe 4 Ronde van Algarve

1. Remco Evenepoel
2. Dan Martin ''
3 Maximilian Schachmann ''
4. Miguel Angel Lopez + 0.01
5. Rui Costa 0.03
6. Amaro Antunes + 0.18
7. Bauke Mollema ''
8. Tim Wellens +0.19
9. Simon Geschke +0.24
10. Frederico Figeuiredo + 0.31


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws