Etappe 4 Ronde van de Algarve | Lopez op schema, Martin deed alles goed Algemeen nieuws

Etappe 4 Ronde van de Algarve | Lopez op schema, Martin deed alles goed

Door Wilbert van der Velde 23 februari 2020 | 08:36


Miguel Angel Lopez liet als één van de vele Colombianen zien dat hij goed uit de winter is gekomen. Hij won voor Daniel Martin en Remco Evenepoel de vierde etappe in de Ronde van de Algarve, die naar de welbekende Alto do Malhão voerde. In de Leiderstrui verzamelt de reacties. 

Lopez: ‘Weet nu dat ik de juiste dingen heb gedaan’

Miguel Angel Lopez pakte met een machtige demarrage de overwinning op de Alto do Malhão. ‘In een persbericht van Astana vat hij de laatste kilometers kort samen. ‘Ik wilde graag presteren tijdens deze etappe omdat ik wist dat de slotklim mij goed zou liggen. Ik plaatste mijn aanval met vijfhonderd meter te gaan en in de laatste tweehonderd meter gaf ik alles.’ Verder is de wedstrijd in Portugal ook een meetmoment voor de Colombiaan. ‘Ik weet nu dat ik de juiste dingen in de winter heb gedaan. Morgen staat er met de tijdrit nog een belangrijke test op het programma. Ik wil het zo goed mogelijk doen.’

Martin: ‘Ik deed alles goed in de finale’

Daniel Martin liet zich in de laatste kilometer weer zien met zijn kenmerkende sterke finish. Hij moest echter net zijn meerdere erkennen in Lopez. Hoewel de Ier stevig baalt, kan hij leven met zijn tweede plaats. ‘Ik deed alles goed in de finale, maar Lopez was gewoonweg sterker. De ploeg heeft me vandaag geweldig geholpen, echt een teamprestatie. Ik ben blij dat ik ze kon terugbetalen met een goed resultaat’, aldus Martin in een Facebook-bericht van Israel Start-Up Nation.

Evenepoel: 'Vandaag heb ik alles eruit gehaald'

Remco Evenepoel was na afloop tevreden over het verloop van de etappe. Het doel voor de etappe was niet zozeer om aan te vallen, maar om niemand weg te laten rijden, zo vertelde hij aan de Gazet van Antwerpen. 'Bij de aanval van Miguel Angel Lopez zat ik niet helemaal goed geplaatst en kon ik niet meteen reageren. Vooraf wist ik dat Lopez en Dan Martin met hun punch het gevaarlijkst zouden zijn op de slotklim, en dat is ook gebleken. Vandaag heb ik alles eruit gehaald en morgen moet ik dat nog eens doen.'

Schachmann: 'De aanval van Lopez was gewoon te sterk'

Na zijn tweede plaats in de tweede etappe van de Ronde van de Algarve was Maximilian Schachmann gemotiveerd om die prestatie zaterdag te verbeteren. Op het moment dat Lopez ging moest hij echter passen. 'Na de vorige bergetappe wist ik dat ik in goede vorm verkeerde. Ik zat bij het begin van de klim in goede positie en ik kon de voorste bijbenen, maar de aanval van Lopez was gewoon te sterk', aldus de Duitser op de website van BORA-hansgrohe. 

Costa: 'Ik miste die extra versnelling'

Rui Costa kon lang met de besten mee, maar merkte dat hij  op het einde explosiviteit tekort kwam. ‘Ik miste die extra versnelling om het verschil te maken. Toch ben ik tevreden, want ik verloor bijna geen tijd’ vertelt hij in een persbericht van UAE Team Emirates. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws