Etappe 1 UAE Tour | Ackermann is sprakeloos, Groenewegen kijkt vooruit Algemeen nieuws

Etappe 1 UAE Tour | Ackermann is sprakeloos, Groenewegen kijkt vooruit

Door Wesley van Bavel 23 februari 2020 | 19:30


Pascal Ackermann won de eerste etappe van de UAE Tour voor Caleb Ewan. Dylan Groenewegen kwam er in de sprint niet echt aan te pas en eindigde als vierde. In de Leiderstrui verzamelt de reacties. 

Ackermann ging van ver aan: 'Ik zag een gat en begon met sprinten'

Het was een feest voor sprinters vandaag in de UAE Tour. Pascal Ackermann bleek het feestvarken te zijn. 'Ik ben nog steeds een beetje sprakeloos over deze overwinning', begon de Duitser zijn verhaal op de website van zijn ploeg. 

'Alle grote sprinters zijn aanwezig hier. Voor de start wist ik niet zeker of ik wel de juiste vorm had om hier voor de overwinning te gaan. Toen ik in de chaotische finale op driehonderd meter een gat zag, ben ik maar gaan sprinten. Het was een lange sprint', aldus Ackermann

Groenewegen zat ingesloten: 'Teams kwamen van alle kanten'

Dylan Groenewegen kon vandaag niet winnen in de UAE Tour. Een vierde plek bleek het maximale haalbare. Op de website van Jumbo-Visma reageerden hij en Timo Roosen op de eerste massasprint van deze World-Tour race.

Hoewel Groenewegen altijd wil winnen, laat hij zijn kopje niet hangen na een nederlaag. 'Gelukkig zijn veel meer sprintmogelijkheden al onderweg', zei de Amsterdammer. Roosen zag dat alles niet volgens plan ging. 'Teams kwamen van alle kanten, Dylan was in een goede positie maar raakte toch nog ingesloten toen andere ploegen onze kant op kwamen', sloot de Nederlander af. 

Mezgec wordt vijfde in de eerste rit: 'Geweldig werk van onze neoprof'

Luka Mezgec wist zich ook in de debatten te menden, vandaag in de UAE Tour. In de massasprint wist hij een vijfde plaats te behalen. In een persbericht reageerde hij op die prestatie. 

'Vandaag was één van de makkelijkste dagen van het seizoen, maar dan wel zo'n chaotische finale... Het team wist me goed te brengen maar toen raakte ik Kaden Groves op de laatste rotonde kwijt. Daarna had ik de punch niet meer om beter te doen. Groves deed geweldig werk in zijn eerste race op dit niveau. We gaan een mooie toekomst tegemoet met hem'. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws