Froome is weer wielrenner, maar: 'Ik heb nog een lange weg te gaan' Algemeen nieuws

Froome is weer wielrenner, maar: 'Ik heb nog een lange weg te gaan'

Door Wesley van Bavel 23 februari 2020 | 19:59


Een paar maanden terug kon hij nog niet eens lopen. Het lichaam van een topsporter herstelt soms op magische wijze. Chris Froome maakte in de UAE Tour zijn entree na maandenlang revalideren. In een persbericht vertelde hij hoe dat ging. 

'Ik heb nog een lange weg te gaan, tot ik terug ben op mijn oude niveau. Het eerste gevoel is in elk geval goed. Het vastmaken van mijn wedstrijdnummer was speciaal. Zelfs de ellebogen gebruiken voor de posities in het peloton... het voelt goed om weer wielrenner te zijn', vertelt een kwetsbare Froome. 

De viervoudig winnaar van de Tour de France had waarschijnlijk een speciaal gevoel in zijn buik voor de wedstrijd. 'Voor de start voelde ik me zo zenuwachtig. Ik had het gevoel alsof ik een neoprof was. Het was slechts acht maanden, maar het voelde veel langer. Ik ken mijn conditie nu en dat is niet die van een winnaar. Mijn vorm is goed genoeg om het einde van de race te halen en wat werk te doen voor het team. Hier kunnen deelnemen was al een doel op zich voor me', aldus de Brit. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws