Etappe 5 Ronde van de Algarve | Lopez kan plots tijdrijden, Schachmann berust Algemeen nieuws

Etappe 5 Ronde van de Algarve | Lopez kan plots tijdrijden, Schachmann berust

Door Wesley van Bavel 23 februari 2020 | 20:40


Een imponerende Evenepoel wist vandaag alles en iedereen te kloppen, inclusief wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis. Daarnaast won de jonge Belg ook het eindklassement. In de Leiderstrui verzamelt de reacties van zijn concurrenten. 

Schachmann tweede in eindklassement: 'Wist dat het moeilijk werd om Evenepoel te kloppen'

De strijd voor de tweede plaats in het algemeen klassement was spannender dan die om de zege. Maximilian Schachmann wist na een secondenspel de tweede plaats in de eindrangschikking te behalen. Op de site van zijn ploeg geeft hij een eerlijke reactie. 

'Er stonden een paar goede tijdrijders hier aan de start. Ik wist dat ik alles moest geven om bovenin mee te kunnen doen. Mijn tussentijd was goed, maar ik wist toen al dat het lastig werd om Evenepoel te kunnen kloppen. Uiteindelijk kon ik nog vierde worden in de rit en daar ik heel blij mee. Het was mijn eerste race van het seizoen', aldus de Duitser.

Lopez heeft aan tijdrit gewerkt: 'Ik was erg gemotiveerd om sterk te rijden'

Miguel Angel Lopez werkte een goede rit tegen de klok af. In de tussentijden leek hij soms in de buurt van het podium te komen, maar dat lukte net niet. Hij werd vijfde. Tegenover zijn ploeg gaf hij een reactie.

'Ik was gemotiveerd om een goede tijdrit te rijden, omdat het mijn eerste van het seizoen was. Ik wilde mij testen, na al het werk dat ik erin heb gestoken deze winter. Ik voelde mij heel sterk. Met een podiumplek in het eindklassement en een etappeoverwinning heb ik een goede start van het seizoen. Nu neem ik een kleine pauze voor Parijs-Nice', aldus de Colombiaan.

Rui Costa valt net van het podium af: 'Ik hoopte op het podium'

Het was een thuiswedstrijd voor Rui Costa in de Algarve. Helaas voor de Portugees kon hij dat niet bekronen met een podiumplek. In de tijdrit zakte hij naar een vierde plaats in het eindklassement. 

'Het was speciaal om voor mijn vrienden en familie te mogen koersen. Ik hoopte op een plek op het podium, maar ik heb alles gegeven in de tijdrit. We hebben elke dag kunnen vechten voor de overwinning. Ik ben gelukkig met de wedstrijd. Nu kijk ik erg uit naar de Strade Bianche', aldus Costa. 

Van Avermaet: 'Er was niet echt een etappe die bij mij paste'

Greg Van Avermaet reed de afgelopen week net achter de besten mee bergop. Op de website van zijn ploeg geeft hij aan een goed gevoel te hebben.

'Het ging best goed, qua gevoel. Ik denk dat de tijdrit goed ging. Het best best technisch en steeds op en af, dat vind ik wel lekker. Het is jammer dat er niet echt een etappe was die goed bij mij paste. Ik weeg meer dan die klimmers, ik ben een andere renner. Ik had de benen om op een ander parcours te kunnen winnen', vertelt de Belg vol vertrouwen. ( Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws