[Update] De Plus naar ziekenhuis voor maagproblemen-onderzoek Algemeen nieuws

[Update] De Plus naar ziekenhuis voor maagproblemen-onderzoek

Door Tom van der Salm 06 maart 2020 | 18:05


(24 februari 2020) Laurens De Plus kan niet van start gaan in de tweede etappe van de UAE Tour, dat maakt zijn ploeg Jumbo-Visma bekend via Twitter. De Belgische kopman zou niet fit genoeg zijn om te rijden.

Het is de zoveelste tegenvaller voor de ploeg. Eerder al werden andere klassementsmannen van de ploeg, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk, geveld door pech om verschillende redenen. De formatie maakt niet bekend wat er precies mankeert met De Plus, maar wenst hem veel succes toe met weer beter worden. Het is ook niet bekend hoe lang dat herstel gaat duren.

Ook voor De Plus zelf zal het een grote domper zijn. Hij was juist in deze wedstrijd aangewezen om zelf een keer te mogen fungeren als kopman. Dat feestje ziet hij nu dus ruw verstoord worden. De Belg is zelf ook nog niet met een officiële reactie gekomen.

Update - 6 maart 2020 (18.05 uur) - De Plus ondergaat onderzoek voor maagproblemen

Laurens De Plus heeft onderzoek laten doen naar de oorzaak van zijn forfait in de UAE Tour, zo vertelt ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma aan Het Nieuwsblad. De Belg staat voorlopig nog op het rooster voor de Ronde van het Baskenland. 'Laurens onderging deze week onderzoek in het ziekenhuis voor maagproblemen. We verwachten de resultaten daarvan begin komende week.' (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws